avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, nu am contract ANAF cu proprietarul, vreau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, nu am contract ANAF cu proprietarul, vreau să mă ...

Bună ziua, nu am contract ANAF cu proprietarul vreau să mă mut sunt obligat legal să îi achit chiria ?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:35, 15 Octombrie 2025
Bună ziua. Eu am probleme cum un astfel de chiriaș.Cum poate fi notificat si acționat in instanta ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Proprietarul.isi asuma neplata sau plata cu întârziere a impozitului datorat către stat.Va poate da în judecata pt recuperarea sumelor neplătite chirie,întreținere,facturi utilități fără nici o problema,neînregistrarea contractului nu este un impediment.

Am vrut sa va trimit mesaj privat dar nu aveți activata aceasta opțiune.Exista o procedura relativ rapida ,dar care tot va dura câteva luni.Ar trebui sa discutați cu un av..
Ultima modificare: Marți, 14 Octombrie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Bună seara.Multumesc pentru răspuns.Oare îmi puteți spuneți aici procedura va rog frumos ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Am vrut sa va trimit mesaj privat dar nu aveți activata aceasta opțiune.Exista o procedura relativ rapida ,dar care tot va dura câteva luni.Ar trebui sa discutați cu un av..

Procedura depinde de contract, tipul de închiriere, ce doriți să obțineți. În lipsă de date complete nu avem cum să vă informăm. Puteți să puneți povstea amănunțită aici. însă tot ar fi nevoie măcar de o redactare sau informare, iar uneori este nevoie de o notificare care să cuprindă exact anumite date.
Dacă vreți sa aveți rezultate trebuie consultat un av și angajat pt un proces.Trebuie realizata o procedura prealabila care în funcție de existenta sau lipsa titlului chiriasului se transmite într un anumit mod(prin executor sau prin posta)apoi în funcție de contract tb văzut dacă va incadrati pe o anumita procedura sau pe drept comun etc.Nu merge cu modele ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de locatiune, titlu executoriu? alexxandrav alexxandrav Buna ziua. Am introdus cere de incuviinatre a executarii silite pt un chirias ce nu aplatit chiria si utilitatile -a apa, curent de 6 luni. Instanta ne-a ... (vezi toată discuția)
Am o chiriasa care are contract cu noi de aproximativ 2 ani ... Dianapop6898888 Dianapop6898888 Buna ziua, cine ma poate ajuta cu o informatie concreta, am o chiriasa care are contract cu noi de aproximativ 2 ani, in urma cu o luna i-am spus ca maresc ... (vezi toată discuția)
Evacuare chirias Apafoc Apafoc Buna ziua, am urmatoarea problema: Se inchiriaza cu \\\\"contract de mana\\\\" o garsoniera, nedeclarat la fisc; totul decurge ireprosabil chiriasul plateste ... (vezi toată discuția)