dodoambra a scris:
Sunt curios de o situatie. Daca cel caruia i-ati promis vanzarea, nu va mai plati ratele, veti plati dumneavoastra ratele? Daca nu, banca executa imobilul si dumneavoatra ramaneti cu o promisiune catre cel care ocupa apartamentul ca o sa i-o veti vinde, dar nu veti mai avea ce. Ce se intampla atunci?
Exact asta este problema esențială: dacă el nu mai plătește, banca execută imobilul, eu rămân fără apartament și cu un istoric de credit distrus, iar el… nu pierde nimic. În schimb, eu rămân cu o promisiune contractuală imposibil de onorat, pentru că nu voi mai avea ce să-i vând. Practic, sunt singura parte care și-a asumat toate riscurile reale, fără a mai beneficia de nimic. Asta nu mai este un acord echitabil, ci o relație unilaterală, profund abuzivă în fapt, chiar dacă pe hârtie pare legală. Dacă imobilul este executat silit, promisiunea devine nulă în fapt. Eu rămân cu obligații bancare (dacă nu se acoperă toată suma), iar promitentul cumpărător cu o pretenție de restituire a banilor, nu cu dreptul la apartament. Deci cine e în pierdere???Eu sunt în pierdere nu el , El beneficiază de apartament, fără riscuri, fără garanții, fără responsabilități reale.