avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vreau să împărtășesc o experiență dureroasă, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vreau să împărtășesc o experiență dureroasă, care mă ...

Vreau să împărtășesc o experiență dureroasă, care mă macină și nu îmi dă pace. Dacă aveți opinii sau sfaturi, le aștept cu deschidere.

Am rămas fără loc de muncă în urma unei fuziuni, în care rolul meu din departamentul HR a fost considerat redundant, deoarece se suprapunea cu rolurile deja existente în compania cu care am fuzionat. În această perioadă, responsabilitățile mele de specialist salarizare au fost preluate, în mod sistematic și abuziv, de către colegi din alte puncte de lucru.
A fost o fuziune dureroasă, care nu doar că m-a lăsat fără job, dar mi-a anulat și beneficiile contractuale. Am lucrat peste program, fără compensații, și am fost constant umilită și denigrată de către managerul de proiect. Am sperat că justiția îmi va face dreptate, dar adevărul este că dreptatea ține de cele mai multe ori cu cei care au bani și influență. Am pierdut procesul și, pe deasupra, trebuie să plătesc și cheltuieli de judecată.
Firma cu care am fuzionat avea o echipa de avocati, eu unul singur.Firma cu oameni puternici si bogati.
Cu toate acestea, am ales să merg mai departe și am fost angajată rapid într-o altă companie. Din păcate, experiența a luat o întorsătură urâtă. După doar două zile de muncă, mi-au reinterpretat oferta semnată, beneficiile negociate au fost modificate, și am fost chemată la o discuție cu patronatul. Mi s-a imputat, fără temei, că am refuzat un card salarial CEC și că am un salariu similar cu al unui angajat existent, deși exact asta fusese oferta primită.
În a treia zi de muncă, mi s-a pus în față o clauză de confidențialitate de 500.000 euro, pe termen nelimitat. Am rămas fără cuvinte. Știu că acea clauză nu este impusă și colegilor mei cu funcții similare. Mă simt intimidată și lipsită de orice protecție legală, deși cunosc legislația muncii. Dar în fața unui angajator puternic cu oameni foarte bogati, cu avocați și resurse, simți că nu ai nicio șansă.
Am 56 de ani. Nu mai este ușor să îți găsești de lucru. Pentru acest job am refuzat o ofertă sigură și două interviuri. Mă simt trădată, nedreptățită și epuizată.
Cum ma ajuta legislatia muncii in acest caz?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faptul ca au avocati nu ar trebui sa va sperie .. Sunt multe cazuri in care asa numiti "au pierdut litiigle" .. importanta este capacitatea dvs de a trece peste astfel de momente.
Multumesc pentru opinie. Inteleg ca orice actiune are consecinte, insa stresul si presiunea nu provin doar din teama de repercusiuni, ci din faptul ca situatia pe care o traiesc afecteaza demnitatea si respectul profesional. In perioada de proba, fiecare merita sa fie tratat corect si cu transparenta, iar eu am fost confruntata cu situatii care au depasit limitele acceptabile. Nu este vorba doar despre divulgarea unor secrete, ci despre respectarea drepturilor mele ca angajat si un mediu de lucru echitabil.In consecinta am renuntat pentru ca asta facem cel mai bine.
Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2025
STOIAN GEORGETA, utilizator
si ultimul raspuns pentru acesta speta:
• Absolut abuziv și nelegal. GDPR (Regulamentul UE 2016/679) NU prevede nicio obligație pentru angajați sau colaboratori de a semna acorduri financiare punitive.
• Orice penalitate (clauză de daune) trebuie să fie rezonabilă, justificată, proporțională și limitată în timp. „Pe viață” e un termen ilegal în majoritatea jurisdicțiilor.
Raspunsul dat de A.I. nu tine loc de act normativ sau jurisprudenta .

GDPR nu se refera la asa ceva.

art. 1169 C. civ., „părţile sunt libere să încheie orice contracte şi să determine conţinutul acestora, în limitele impuse de lege, de ordinea publică şi de bunele moravuri”.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce ma streseaza? Cati dintre voi, dragi corespondenti, ati semnat sau vi s-a cerut de-a lungul carierei sa semnati un act de confidentialitate în valoare de 500.000 de euro, pe durata nelimitata?

Ce secrete as fi interesata sa divulg si, mai ales, pentru cine, cine le-ar dori? Nu sunt agent 007. Salarizarea urmeaza aceleasi principii în toate institutiile. Ne dezvoltam profesional si, inevitabil, acumulam informatii din companiile în care am lucrat. Este firesc să folosim aceasta experienta mai departe. Ma enerveaza profund ideea falsa ca suntem protejati, cand, de fapt, suntem adesea redusi la statutul de pioni lipsiti de voce, supusi abuzurilor unor institutii sau persoane cu bani si influenta.”
Am fost singura persoana careia i s-a cerut acest angajament.
Ultima modificare: Marți, 24 Iunie 2025
STOIAN GEORGETA, utilizator

Alte discuții în legătură

Repunere in drepturi maria_2012 maria_2012 Buna ziua. In urma unei sentinte definitive, in care se stipuleaza ca postul meu nu a fost desfiintat,si se dipune repunerea in drepturile avute anterior ... (vezi toată discuția)
Se poate desfiinta un post ca urmare a fuziunii prin contopire? cristina69 cristina69 Buna dimineata. Va rog mult sa ma lamuriti , daca se poate cu privire la urmatoarele Este vorba despre desfiintarea unui post ca urmare a fuziunii prin ... (vezi toată discuția)
Codul muncii - desfiintare post valir2013 valir2013 Buna seara, as dori si eu sa stiu care este legea actuala privitoare la codul muncii. La actualul loc de munca ne a fost trimis un e mail cu o noua organigrama ... (vezi toată discuția)