Buna ziua, Angajatorul refuza eliberarea adeverintei de venit in urma incetarii contractului de munca cu acordul partilor. Am transmis cererea de eliberare adeverinta motivand ca documentul completeaza dosarul de fost angajat si pentru dosarul de pensie. Motivul nu este suficient si aubrefuzat eliberarea documentului. Mi s a cerut sa incadrez cererea pe un motiv legal. Ma puteti ajuta va rog cu o solutie ? Multumesc anticipat
Buna ziua, revin cu un update pe speta: angajatorul refuza sa elibereze adeverinta de venit. Am invocat articolele din Codul muncii si HG si raspunsul a fost ca, conform articolelor invocate imi elibereaz urnatoarele documente: decizia de incetare, extras raport tevisal, adeverinta stagiu cotizare, adeverinta vechime. Ce sa fac mai departe ? Sa fac demers la ITM Aam sanse de succes pentru solutionarea cererii ? Multumesc
Am uitat sa precizez ca tot demersul meu pentru obtinerea adeverintei s-a facut pe email. Sa fac o cerere la ITM si sa atasez corespondenta avuta pe email cu HR-ul ? O astfel de sesizare la ITM ma poate afecta ulterior ? Ma gandesc aici la vreo actiune din partea angajatorului impotriva mea. (chestii legislative, confidentialitate etc ). Multumesc.