Dacă vine la tine o persoană pe care nu o cunoști, care tocmai și-a cumpărat recent un apartament, și, din neglijența lui că nu s-a interesat înainte de achiziție, îți bagă sub nas o declarație pe propria răspundere, cerându-ți s-o semnezi în grabă — el fiind singurul care nu este coproprietar pe conducta de gaz — fără să-ți explice nimic clar, doar cu promisiuni că "ne va despăgubi", că "e corect" și că "ne va da banii", iar noi ar trebui să semnăm imediat… ei bine, e firesc să ne punem întrebări.
Toți ceilalți suntem deja proprietari, și evident că ne-am întrebat: „Ce e cu această declarație?” El ne spune doar că „a vorbit cu X, cu Y”, dar fără să ne arate un email, un document oficial, un răspuns clar. În acest context, normal că m-am pus și am scris aici.
Dacă dumneata alegi să semnezi o declarație pe propria răspundere ca un berbec, fără să te informezi înainte… bravo ție!
Carma L. a scris:
Doamna, intrebarea de fond este: câta nefericire duceti cu dvs. incat sa va preocupe al 20-lea vecin ? Ce nemultumiri vă apasă de nu puteti sa va vedeti de treaba personala si dacă ceilati 18 sunt de acord cu bransarea noului vecin,dvs căutați nod in papura sa il incurcati. Si in final ce urmariti concret? V-ati simti mai bine daca ar fi singurul care ramane bransat la incalzirea orasului? Ca altfel, sincer nimeni nu intelege rostul insistentei dvs.