avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua, Într-un bloc cu 20 de apartamente, 19 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua, Într-un bloc cu 20 de apartamente, 19 dintre noi ...

Bună ziua,
Într-un bloc cu 20 de apartamente, 19 dintre noi suntem coproprietari ai coloanei comune de gaz, cu acte semnate la notar. Al 20-lea apartament nu a participat la acest demers, însă a fost între timp vândut. Noul proprietar dorește să se racordeze la coloana de gaz și susține că nu mai este nevoie de semnătură la notar, ci doar de un tabel cu semnăturile coproprietarilor prin care i se acordă dreptul de utilizare a coloanei.

Vă rugăm să ne lămuriți următoarele aspecte:

1. Este legală această procedură cu tabel de semnături fără autentificare notarială?

2. Ce consecințe legale pot exista pentru noi, coproprietarii, în cazul în care acest nou proprietar nu face reviziile tehnice la centrală sau apar probleme tehnice/accidente?

3. Dacă se întâmplă un incident (ex: explozie, incendiu etc.), pot fi trași la răspundere ceilalți coproprietari?

4. Este legal ca el să promită o despăgubire verbală sau în bani, fără ca aceasta să fie consemnată într-un act scris și fără prezența unui notar sau a unui contract formal?

Mulțumim anticipat pentru clarificări.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:05, 10 Iulie 2025
Aici e un forum de discutii, nu v-a raspuns "platforma". Si eu sunt coproprietar la 2 astfel de conducte, la una dintre ele am fost primul proprietar ce si-a instalat centrala, acum 24 de ani. In ceea ce priveste evaluarea pretului lucrarii, nu cred ca e o treaba atit de complicata, sunt preturi care se pot afla.
www.avocatnet.ro/forum/main/...
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2025
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bransare fara acord alex_element alex_element Salutare. Locuiesc intr-un bloc racordar la reteaua de distributie de energie termica a orasului. Pe o perioada de cativa ani, impreuna cu 2 vecini am ... (vezi toată discuția)
Vecinul de la et. 4, singurul racordat la gaze, nu îmi dă voie să mă racordez la țeava trasă de el. care este calea legală de rezolvare? DanielaTunaru DanielaTunaru Buna seara. Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje. Um vecim de la et 4 este singurul care este racordat la gaze , eu vreau sa ma racordez la teava trasa de el dar ... (vezi toată discuția)
Bransare la gaz ContSters320341 ContSters320341 Buna ziua ... Am si eu o intrebare sau o nelamurire si rog pe cineva care poate sa imi raspunda. Stau de 20 ani intr-un bloc racordat la gaz metan. Acum 10 ani ... (vezi toată discuția)