avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Acum cateva luni pe scara blocului apareau ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Acum cateva luni pe scara blocului apareau fel de fel ...

Buna ziua
Acum cateva luni pe scara blocului apareau fel de fel de gunoaie,servetele rupte etc. In urma solicitarii mai multor vecini, presedintele blocului, fiind persoana desemnata pentru camerele de supraveghere, a verificat inregistrarile si a trimis pe grupul de whatsapp al locatarilor cateva imagini si un scurt video cu o persoana cu gluga (fata nu este ft vizibila) care rupea ostentativ servetele si le arunca pe jos in scara blocului.
Intrebarea adresata de catre presedinte dupa postare : aceasta persoana locuieste in bloc?
dupa statura si hainele purtate, evident ca am identificat persoana...
Aceasta din urmă a declarat că a făcut acest gest în mod deliberat pentru a demonstra că imaginile înregistrate sunt verificate în orice moment. Mai mult, a formulat în mod repetat plângeri la poliție împotriva unor membri ai comitetului, invocând încălcarea prevederilor GDPR.
Eu personal consider ca presedintele a actionat corect informand locatarii...mai ales ca au mai fost cazuri de furt tomberoane si camerele au fost de un real folos.
Persoana care a facut mizerie nu poate fi trasa la raspundere?(chiar daca a motivat gestul ca fiind unul intentionat pentru a trage un "semnal de alarma" ...ca suntem priviti oricand (!!?!!)
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2025
Ruxandra B., utilizator

Ruxandra B. a scris:

Buna ziua
.....
Aceasta din urmă a declarat că a făcut acest gest în mod deliberat pentru a demonstra că imaginile înregistrate sunt verificate în orice moment. Mai mult, a formulat în mod repetat plângeri la poliție împotriva unor membri ai comitetului, invocând încălcarea prevederilor GDPR.
....

in fiecare baron de bloc exista un mic militian daca nu unul adevarat acum la pensie
Daca presedintele a pus anunt la intrare in bloc ca este monitorizare video, oriunde, daca este acel anunt si este vizibil, iar grupul de whatsapp este a membrilor blocului care au avut drept de obiectiune la instalarea sau nu a camerei, atunci nu este GDPR. Prin intrarea in zona de video, daca a fost pus anunt, persoana care a intrat a fost tacit de acord sa fie inregistrat, Mai departe, GDPR trebuie sa ne uitam cum este aplicat, nu tot ce a poza mea sau imaginea mea intra sub GDPR. Daca eu iti fac poza cand bei o cafea la o terasa, nu ai dreptul la GDPR pentru poza mea, facuta pe telefonul meu. De ce credeti ca se lupta in instanta cu anii pe GDPR daca ar fi asa de usor: poza mea, dreptul meu. Nu e chiar asa. Deci, repet, daca este anunt la intrare in scara de bloc: monitorizare video, este accept tacit sa intri in zona de monitorizare video si tot ce ai facut si spus e in conditiile legii folosit impotriva ta. Iar cu identificarea individului, si aici e discutabil dat fiind ca pot fi sute exact la fel si cel mai probabil persoana a fost identificata pentru ca este cunoscuta local. Faptul ca a admis e problema lor ca nu aveati cum demonstra doar din statura si fizic si ce gluga purta. Nu cred ca politia are timp de asa ceva. Este mai degraba o problema de instanta decat de altceva. Amenzile GDPR nu se aplica peste noapte, sunt niste pasi care trebuie urmati. Concluzia mea personala: pierdere de vreme de ambele parti, mai bine sa isi vada de alte probleme ale vietii si sa lase politia sa se ocupe de situatii importante.

gabrici a scris:

Daca eu iti fac poza cand bei o cafea la o terasa, nu ai dreptul la GDPR pentru poza mea, facuta pe telefonul meu.

Depinde ce faci cu poza mea. Dacă vrei s-o păstrezi suvenir, este foarte bine.
Dacă vrei s-o postezi undeva, pe o platformă virtuală (indiferent care ar fi ea), trebuie să-mi ceri acordul. Dacă nu-mi ceri acordul și o publici, intrăm în sfera GDPR.
Dacă-mi ceri acordul, eu refuz să ți-l dau, dar tu decizi să postezi fotografia fără să ții cont de refuzul meu, intrăm în sfera GDPR.
Și degeaba mă contraziceți, fiindcă am fost eu însumi în situația de a mi se utiliza imaginea fără drept, deci cunosc din proprie experiență cum e cu GDPR-ul.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare cum procedeaza televiziunile cu GDPR cand arata - de exemplu - imagini de pe plaja plina de turisti ? Pe de Alta parte , toti cei care cartesc impotriva “ baronilor de bloc “ au libertatea sa candied e la presedintia asociatiei . Si , daca vecinii lor au incredere in el , va fi ales . Ciudatenia maxima este ca mai-nimeni nu-si doreste functia , ca e mare bataie de cap . Intr-adevar , acel presedinte NU trebuia sa acceseze imaginile de pe camere , trebuia sa stea personal noaptea la panda … Deja , treaba asta cu GDPR a mers absurd de departe , e de-a dreptul ridicol …
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2025
CHKa, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Doamna Ruxandra daca cel care a rupt servetele a facut plangere la politie atunci presedintele poate sta linistit.
Daca facea in alta parte la GDPR era altceva. Nu il desteptati si lasati-l asa.
Intre timp daca a facut la GDPR si presedintele sa treaca la apartamentul unde locuite respectivul un numar mai mare de persoane si cand respectivul intreba de ce sa i se explice ca a generat o cantitate mai mare de gunoi sa se invete minte.
Daca sistemul dv de camere este instalat si aveti :
-analiza de risc (care trebuie refacut la 3 ani) cam 2000lei
- proiecte de instalare cam 2000lei
-instalare cu o firma autorizata (aici depinde de nr de camere de dificultate traseelor ,etc.)

Atunci aveti un sistem de supraveghere legal.
Mai deprte se desemneaza o persoana sau mai multe care au voie sa acceseze inregistrarile.
Nu are voie sa le dea pe retelele de socializare si sa le publice pe retelele (youtube, facebok. whatspp etc) ci doar sa mearga sa le dea politiei si judecatoriei.

Dupa cum vedeti sunt niste cerinte stupide exgerate si costuri mari (La cele de sus se mai adauga si costul echipamentelor.) sa ai un amarat de sistem de securitate legal.
Prin urmare majoritatea au renuntat si le monteaza acolo unde locatarii se inteleg in balcoanele lor ale locatarilor sau la ferestrele proprii si fac share intre ei ca o retea si fiecare vede si alte camere.

Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2025
Nivea, utilizator

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere in bloc si in afara blocului pgo pgo De curand in blocul nostru s-a instalat sistem de supraveghere video. Intrebarea mea este : Nu trebuia sa ne dam acordul pentru acest sistem de supraveghere ? ... (vezi toată discuția)
Gdpr: președintele asociației vrea să monteze camere video ca să vadă unde se aruncă gunoiul sau câți chiriași stau în bloc. câte voturi sunt necesare în ag pentru asta? Epuree Epuree La mine in bloc, suntem asociatie de proprietari, 38 apartamente, 2 scari, Bucuresti, sector 2, presedintele vrea sa monteze camere video cu scopul de a vedea ... (vezi toată discuția)
Buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.cateva indicatii si lamuriri va rog.doresc sa instalez pe etajul la care locuiesc o camera de supraveghere orientata catre intrarea in apartament si ... (vezi toată discuția)