avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere barou feb. 2010 - definitivi - alte profesii ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere barou feb. 2010 - definitivi - alte profesii juridice

Daca se tine examenul de la Sibiu, oare mai merita sa mai mergem cei cu vechime sau cu titlul de doctor?
Nu ar fi mai bine sa asteptam decizia Curtii Constitutionale si dupa aceea sa ne inscriem fara exament in conditiile vechiului art. 16 alin. 2 din Legea 51/1995?
Vad ca cei de la UNBR nu se grabesc sa scrie ceva pe site.
Cel mai recent răspuns: cristina2 , utilizator 12:11, 1 Martie 2010
Din informatiile pe care le am Decizia Curtii se va publica saptamana viitoare. Se pare ca deja e un conflict intre UNBR si Curte.
Propun celor din Bucuresti care indeplinesc conditiile dupa vechea legea sa mergem sa solicitam restituirea taxei de examen si sa facem dosar de inscriere fara sustinere de examen.
da, mdragutz, asa trebuie procedat..daca o sa tot inghitim ce ne baga pe gat toti idiotii in special cei de la unbr care, in opinia mea, sunt nesimtiti in primul rand, o sa ajungem sa ne plangem de mila.degeaba inveti ca prostul, degeaba incerci sa obtii o experienta pt care multi avocati ar omori, degeaba exercitam aceeasi profesie ca avocatii...daca o sa le acceptam toate regulile astea tampite ca si cum nu am avea creier, noi suntem vinovati! eu spun ca cel mai indicat lucru ar fi sabotarea acestui examen care, in acest stadiu, nu s-ar mai putea rtealiza decat prin cereri de restituire a texelor...cu consecintele aferente.multa bafta in ceea ce faceti, atata timp cat nu va plecati capul in fata calailor care nu vor decat sa isi vada banii nostri in buzunarele lor...
Buna ziua tuturor

Eu si alti colegi inscrisi la examen pentru cei definitivi in alte profesii juridice suntem decisi sa nu ne prezentam la examenul de la Sibiu si sa depunem cerrere de intrare in barou fara examen.

Sunt foarte curios care o sa fie reactia "distinsilor colegi avocati". Daca o sa ne respinga cererile suntem decisi sa atacam in instanta decizia de respingere.
Cred ca asa ar trebui sa procedeze toti cei cu vechime in alte profesii juridice, sa nu intram in jocul lor.

O zi buna in continuare tuturor!
Vad ca se tot intarzie cu publicarea unui anunt pe site-ul UNBR.

Probabil incearca o formula cu care sa ne prosteasca.

In cazul celor care dau examen pentru stagiari e mai simplu, oricum trebuie sa dea examen.

Dar cu noi e mai complicat, avand in vedere ca dupa publicarea Deciziei Curtii avem dreptul legal sa intram in Barou fara examen.

Alte discuții în legătură

Oug 159/2008 a fost declarata neconstitutionala!!! MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE Prin Decizia nr. 109 / 09.02.2010 pronuntata in dosarul nr. 3324D/2009, Curtea Constitutionala a ADMIS EXCEPTIA DE NECONSTITUTIONALITATE A DISPOZITIILOR O.U.G. ... (vezi toată discuția)
Cu vechime peste 5 ani sunt sau nu av. definitiv avocat&mediator avocat&mediator Am intrat anul acesta in barou, iar de la barou mi se spune ca de anul acesta totzi admisii sunt avocatzi stagiari. Lucrez in M.I. iar un coleg de-al meu a ... (vezi toată discuția)
Un consilier juridic care are o vechime de 10 ani in domeniul juridic trebuie sa mai dea examen de intrare in barou pentrua deveni avocat? iuliana26 iuliana26 Daca cineva este consilier juridic si are o vechime in domeniu de 10 ani, pentru a intra in avocatura trebuie sa dea examen? Sau se poate intra fara examen? (vezi toată discuția)