Daca se tine examenul de la Sibiu, oare mai merita sa mai mergem cei cu vechime sau cu titlul de doctor?
Nu ar fi mai bine sa asteptam decizia Curtii Constitutionale si dupa aceea sa ne inscriem fara exament in conditiile vechiului art. 16 alin. 2 din Legea 51/1995?
Vad ca cei de la UNBR nu se grabesc sa scrie ceva pe site.
ATENTIE
S-a publicat lista cu cei admisi la examen. A picat un numar de 71 de candidati. Cica nu am facut dovada vechimii. De parca a cerut cineva acest lucru.
nu cred ca vor publica nimic. nu-mi dau seama cum s-a hotarat cu majoritate de voturi continuarea examenului, din moment ce declaratiile lor au fost exact opuse. e o sfidare la adresa noastra, la adresa tuturor si se pare ca se considera mai presus de lege. m-am saturat sa joc cum canta ei.
in primul rand m-am apucat de invatat din vara anului trecut, crezand ca se va organiza examenul in noiembrie. nu a fost asa.
dupa aceea am dat examen pt definitivarea in profesie cu toate ca eram definitiva prin efectul legii- cu cateva zile inainte de a se incheia perioada inscrierilor s-au gandit ca nu mai era nevoie de acel examen- dar l-am dat
si acum asta. daca se publica decizia in m.of. in timpul examenului ce se intampla? cum se gandesc sa o scoata la capat?
oricum cred ca-mi voi retrage dosarul.
eu unul si inca doi sau trei colegi sigur o sa mergem sa retragem dosarul. Intr-adevar inca n u s-a pubilcat pe site-ul UNBR nici o decizie a sedintelor care au avut loc vineri si sambata, doar discutiile purtate, discutii care nu arata ca toti ar fi foat de acord cu sustinerea examenului
"1. Se constată că în raport de dispoziţiile art. 147 din Constituţia României şi ale art. 31 alin (3) din Legea nr. 47/1992 a Curţii Constituţionale „Dispoziţiile din legile şi ordonanţele în vigoare, precum şi cele din regulamente, constatate ca fiind neconstituţionale îşi încetează efectele juridice la 45 de zile de la publicarea deciziei Curţii Constituţionale dacă, în acest interval, Parlamentul sau Guvernul, după caz, nu pun de acord prevederile neconstituţionale cu dispoziţiile Constituţiei” şi dispoziţiile art. 62 alin (3) din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative „abrogarea unei dispoziţii sau a unui act normativ are caracter definitiv. Nu este admis ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ iniţial”, chiar şi după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei nr. 109 din 09.02.2010 a Curţii Constituţionale dispoziţiile art. 16 alin (2) şi (3) şi ale art. 161 din Legea nr. 51/1995 privind organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, în forma anterioară intrării în vigoare a OUG nr. 159/2008 sunt şi rămân abrogate până la adoptarea unui act normativ de natura celui prevăzut de art. 147 din Constituţia României.
În consecinţă, nu pot fi soluţionate cererile de primire în profesie cu scutire de examen care s-ar întemeia pe aceste dispoziţii legale, chiar şi după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei nr. 109 din 09.02.2010 a Curţii Constituţionale."
Astia chiar nu pot face distinctia intre "a abroga" si "sunt suspendate de drept" sau "isi inceta efectele juridice" asa cum scrie in Constitutie.