avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este legal că pe timpul unui proces în instanță cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este legal că pe timpul unui proces în instanță cu Distrigaz ...

Este legal că pe timpul unui proces în instanță cu Distrigaz, acesta să sisteze furnizarea gazului indiferent cât durează procesul?
Facturile sunt plătite la zi.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 08:13, 31 Iulie 2025
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e furt de gaze , doar se poate presupune ca ar fi . Doar ca acel contor , montat pe domeniul public - pe strada - este la indemana oricui sa-i rupa sigiliul . Eu nu stiu cum ar putea dovedi furnizorul ( sau distribuitorul ) de gaze , ca acel proprietar se face vinovat de furt . Cred ca nu merge in justitie pe o banuiala . Contoarele ( contorii ??? ) sunt proprietatea distribuitorului , e liber sa-si puna paza la ele . Eu as merge in instanta si as merge pe o ordonanta presedentiala de sistare a … sistarii furnizarii pana la solutionare . Nu stiu daca merge asta , eu nu sunt jurist . Doar un avocat , in cazul unei consultatii , ar putea da un sfat pertinent .
acesta e textul care permite oprirea alimentarii cu gaze:
"...in cazul refuzului clientului final de a constitui o garanție financiara in situația constatarii, conform prevederilor legale în vigoare, a unor acțiuni menite sa denatureze în orice fel indicatiile echipamentelor de măsurare sau sa sustraga gaze naturale prin ocolirea echipamentelor de măsurare"
cum ziceam, cei 20.000 lei sunt o garantie. dar se poate merge in instanta, fireste
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
adriandimitriu, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
O prevedere cu totul si cu totul ciudata … De ce sa constitui eu o garantie ( extrem de mare ) , pentru ca tu , proprietar al aparatului de masurare , nu ai fost in stare sa ai contoare sigure ? sunt proprietatea ta , ai ales sa le pui pe domeniul public , cum as putea eu sa le pazesc sa nu umble nimeni la ele ??? Sunt prezumat infractor , fara sa am posibilitatea si mijloacele sa feresc contorul de vandalisme … Daca s-a putut la contorul de apa , daca s-a putut la cel de energie electrica , nu se poate sa nu existe posibilitatea unor contoare inteligente , eventual ( ca cele de electricitate ) , cu citire la distanta . Introduse inapoi in proprietstea privata , si asa poti angaja raspunderea proprietarului . Altminteri , este abuziv . Legal , dar abuziv .
Ultima modificare: Marți, 29 Iulie 2025
CHKa, utilizator
personal, nu mi se pare un abuz, ci o responsabilizare a clientului, care a devenit din ce in ce mai rasfatat, dar asta e doar o opinie.
din pacate, si la energie electrica gresiti:
"să solicite clientului constituirea de garanții financiare pentru o perioadă de consum echivalent de maximum un an în cazul constatării, conform prevederilor legale în vigoare, a unor acțiuni menite să denatureze în orice fel indicațiile echipamentelor de măsurare sau să sustragă energia electrică prin ocolirea echipamentelor de măsurare; valoarea garanției financiare constituite de către client se calculează la prețul energiei electrice furnizate la momentul constituirii garanției;"
REGULAMENT din 3 februarie 2023 de furnizare a energiei electrice la clienții finali
EMITENT
AUTORITATEA NAȚIONALĂ DE REGLEMENTARE ÎN DOMENIUL ENERGIEI
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 100 din 6 februarie 2023
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2025
adriandimitriu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu am vorbit de garantie in legatura cu energia electrica , ci de acele contoare inteligente care pot fi citite de la distanta , ca exista de o buna bucata de vreme la distribuitorii de energie . Dar contoarele sunt instalate pe proprietatea privata ( chiar daca , in blocuri , e pe casa scarilor , ca tot proprietate privata este ) . Dar … pe strada ??? unde oricine poate trece , si face orice ? Cum as putea fi eu facut responsabil de ce se intampla in strada ? Am eu vreun control acolo ? Imaginati-va un grup de adolescenti , trecand pe acolo pe intuneric , cred ca oricine a vazut asa ceva . Toti sunt pusi pe glume , sa se grozaveasca unii in fata celorlalti , toti fac ceea ce considera ca-s mici prostioare , de exemplu - sa tragi frumos de un sigiliu , de ce nu ? Si , ca urmare , eu , clientul lor , sunt pedepsit sa-mi blochez o suma foarte mare de bani sub forma de garantie , suma pe care poate nici nu o am … Ceea ce nu va asigura in nici un fel un alt sigiliu pe contorul care tot in strada ramane , asupra caruia eu tot nu am nici un fel de control , ca nu-l pot pazi 24 din 24 . Din pacate , distribuitorii de utilitati , spre deosebire de furnizori , au monopol pe regiuni , nu poti sa te muti la altul , si atunci pot institui ce masuri abuzive le trec prin cap . Iar autoritatile de reglementare le canta in struna … PS . Nu trebuie sa ai decat un vecin “ de bine “ , si care te poate “ rezolva “ intr- o noapte , in cateva minute …
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2025
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne amenință cu debranșarea dacă nu vrem să achităm și pierderile. cum putem opri această ilegalitate? ada2011 ada2011 buna seara, locuiesc intr-un cartier rezidential si toate casele sunt bransate la un transformator, apartinand celui ce a construit cartierul. Urmeaza sa fim ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, revin cu câteva precizări privind litigiul cu distrigaz: ... Dutustoica Dutustoica Bună ziua, Revin cu câteva precizări privind litigiul cu Distrigaz: Contorul de gaze a fost ridicat din stradă de angajații Distrigaz, fără semnătura ... (vezi toată discuția)
Sigiliu pe contorul de gaze ZarazaProfi ZarazaProfi Pentru ca am simtit miros de gaze, am chemat firma cu care am contract si dupa ce a constatat o defectiune a racordului la aragaz, mi-a pus sigiliu pe contor, ... (vezi toată discuția)