Buna ziua. Astazi am fost disponibilizat de catre co companie. Acestia mi-a spus ca "Mentionam ca pe parcursul colaborarii au existat mai multe situatii neconforme precum si transmiterea unui concediu medical (17.07.25), desi nu exista stagiu minim realizat pentru a beneficia legal de acesta. Te-am informat de acest lucru, si acum te-ai prezentat din nou cu un CM (24-25.07.25), tu neavand stagiu de cotizare. Din aceste motive, decizia de a nu continua colaborarea ramane ferma. Ce este de facut in cazul acesta? Nici nu am avut pretentii sa-mi palteasca acele 3 zile 17.07.2025 si si 25 iulie. Ci doar sa nu le recuperez daca nu am stagiu de cotizare. Deci repet, nu era o problema pentru mine, voiam doar sa nu recuperez. Ca sunt constient ca nu am stagiu de cotizare de minim 6 luni.
Fara indoiala , este dreptul dvs. constitutional sa va adresati instantei daca credeti ca v-a fost lezat un drept . Cred ca insista sa duceti certificatele medicale medicului de familie ca acesta sa le anuleze , sa nu va ramana in istoric , pentru ca numarul de zile pe care vi le poate acorda intr-un an este limitat . Si probabil va veti angaja in alta parte , veti mai avea concedii medicale . Daca angajatorul dvs. va considera ca v-au fost acordate pe nedrept , are dreptul sa sesizeze Casa de Sanatate despre acest lucru . E posibil ca medicul sa aiba probleme . Ar fi bine sa cititi art 31 alin (1) si( 3) din Codul Muncii , este despre perioada de proba si cum poate fi incetat CIM in acea perioada . Pe urma , faceti cum considerati …
Art 31 alin (3) din codul Muncii Legea 53/2003 dar am citti si e vorba de perioada de proba si in decizia aia se stipuelaza mai jos ca CIM a incetaet in baza prevederilor art. 31 alin (3) din legea 53/2003 modificata si completata c a am avut un numar de 3 absente nemotivate.
Sau sa eschiveze, sa nu am temei sa sesizez ITM ca au comis ei ilegalitati din moment ce nu mai am medicalul acasa. Daca nu am contributii sociale minim 6 luni ptr. plata ok. Nicio problema. Am inteles. Insa acele absente sunt motivate macar in baza CM-ului. Nu are nicio legatura contributia sociala Indemnizatia este o chestiune separata si daca nu mi se pateste nu inseamna ca concediul medical e nul. Simplu, sunt absente motivate dar nu mi se va plati nimic. Eu cred ca vor sa elimine acele zile de concediu (sa nu fie luate in considerare) din evidente ca sa ''curete'' contextul in care s-a produs disponibilizarea.
Exact , este despre perioada de proba si cum poate inceta CIM in acea perioada . In primul mesaj , ati specificat ca sunteti in perioada de proba , Pare ca ati sters partea asta de mesaj . Daca nu dati TOATE datele , nu aveti cum sa primiti mesaje pertinente . La ce v-ar putea ajuta un mesaj care nu tine cont de toate datele ? chiar la nimic …
Indemnizatie somaj
geny70
Raportul meu de munca cu angajatorul a incetat in conformitate cu prevederile art.65/1( cu alte cuvinte am fost disponibilizata). Mentionez ca am avut CIM pe ... (vezi toată discuția)