avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ce as putea spune judecatorului??
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ce as putea spune judecatorului??

O S.C Amara din Oradea este data in judecata la Timisoara.SC Amara castiga cu hotarare definitiva si irevocabila.Nu primeste sentinta prin posta,dar afla de pe sit-ul judecatoriei.Peste cateva luni aceeasi firma da SC Amara inca odata in judecata(aceeasi chemare in judecata,aceeasi cauza,insa au mai adaugat ceva dovezi la dosar),dar la judecatoria din Oradea.
Sc Amara a adus ca dovada faptul ca s-a deschis acest proces la timisoara,si ca s-a si dat sentinta.(s-a imprimat hotararea de pe sit)S-a cerut hotararea de la grefa din timisoara,dar nu a ajuns nici pana azi,iar maine e procesul...Ce s-ar putea face?Nu exista dovada scrisa,doar pe sait,ca intr-adevar dosarul are deja o sentina...:(Ce as putea spune judecatorului?
Cel mai recent răspuns: ciprianlucian , utilizator 10:51, 15 Februarie 2010
Sunt de acord in special cu prima opinie. Practic dvs. invocati o exceptie pe care doriti sa o probati. La acest moment aveti doar o proba sa zicem "partiala" urmand sa completati probatiunea cu un document pe care urmeaza sa il obtineti. Acest motiv (completarea probatiunii) ar trebui sa fie suficient pentru a obtine amanarea. Mai mult, intre noi fie vorba, sa stiti ca o astfel de exceptie e tentanta pt orice judecator deoarece il poate scapa de dosar...asa ca...nu cred ca nu va astepta sa primeasca informatii concrete. De fapt chiar e obligat, pentru respectarea dreptului la aparare si pentru a evita pronuntarea de hotarari contrare in aceeasi pricina (principiul securitatii juridice) Aveti insa si posibilitatea sa cereti instantei sa faca chiar ea o adresa catre instanta din TM, solutie sugerata in opiniile anterioare postate de colegii nostri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acelasi proces de doua ori lilicrin lilicrin Se pot unii cumva cele doua procese? Se poate unul din ele anula? Daca se poate anula pentru ca este deja un proces pe rol identic ce lege imi vine in ajutor ... (vezi toată discuția)
Complet: ncpc complet nr.3 apel tip solutie: declină soluţionarea ... mihaiklm2022 mihaiklm2022 Complet: NCPC Complet nr.3 Apel Tip solutie: Declină soluţionarea cauzei Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei materiale procesuale invocată ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in urma unui lung proces pentru conducerea unui autovehicul ... stefanstanciu 97 stefanstanciu 97 Buna ziua in urma unui lung proces pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat am primit amânarea aplicării pedepsei . Acum aștept sa ajungă ... (vezi toată discuția)