avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Convetia privind minorii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Convetia privind minorii

Bună ziua! Am o întrebare către avocați. De ce nu avem niște broșuri de informare cu privire la drepturile minorului și drepturile și obligațiile părinților. Exemplu, la notarul să fie obligatoriu, sa ti se înmâneze aceasta brosura (atunci când soliciți divorțul și sunt implicați minorii). Broșura cu legile clare si cu specificația că ai dreptul sa vi cu convenția asistata de un avocat ? Este o întrebare legitimă, ce ar evita multe neînțelegeri și ar fii rezolvarea din start a multor efecte negative asupra copilului. Notarii din păcate, pur și simplu împiedică exercitarea drepturilor într-o convenție. In cazul meu, m-a dezinformat atunci când i-am solicitat informații despre drepturile legale le minorului și a părintelui. Eu consider că este un act eronat, cu vicii de procedură prin informare/lipsa de informare echitabilă. Acest act are titlu executoriu. Că atare, când îl semnezi ar trebui să cunoști toate drepturile ce ți se cuvin, atât pentru minori cât și pentru părinte. Dacă am privi, din alt punct de vedere, tehnic este un act viciat pentru că notarii nu trec și nu aduc la cunoștință toate consecințele și efectele acestui act. Oare în țările europene convențiile privind minorii se fac la fel că la noi?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate mă înșel, dar dumneavoastră pare că vreți ca instanța să constate o stare de pericol pentru copil pentru că mama ei face sex cu mai mulți bărbați în același timp și pentru că ar avea niște probleme de sănătate, dar care nu o fac inaptă. Astfel de considerente nu stau în picioare. Demonstrați că mama o neglijează pe fetiță, că-i refuză grădinița sau tratemente medicale, că o hrănește necorespunzător, că nu are grijă de igiena ei etc.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Regret să vă spun, însă abordarea de mai sus este axată pe dv. și mamă, nu văd argumente despre interesul copilului nicăieri. Că mama a făcut și nu trebuia, că tatăl nu a decis deși trebuia, în toate astea copilul rămâne pe dinafară. De aceea, în astfel de situații, avocatul advers nu trebuie să vină cu mai mult de câteva argumente.
În rest, practic dreptul familiei de 18 ani, iar varianta cu „judecător mai bun” nu am urmărit-o niciodată. Nici justițiabili morți cu dreptatea în mână nici altceva.
Când ajungi în instanță trebuie să știi limitele dreptății umane în domeniu în care te adresezi instanței și trebuie să îți modifici comportamentul după cum cere legea, scopul urmărit de lege. De aceea se merge la avocat, nu să ceară marea cu sarea pentru client, crezând că orice cerere, dacă e argumentată de un avocat, e câștigătoare. Se modifică activități, comportament, solicitări, se adaptează în funcție de interesul copilului. Nu ne gândim la ce pierde tatăl sau la ce câștigă mama, nu este despre asta.
Reorientați-vă dacă doriți să obțineți ceva referitor la copil și luați în calcul și atitudinea sa, interesele sale, căci este dificil pentru un copil ca în 2-3 săptămâni să se mute dintr-o parte în alta. Trebuia gândit mai bine acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! am următoarea situație: am divorțat la notar în ... Oprea Mihai Oprea Mihai Buna ziua ! Am următoarea situație: Am divorțat la notar în urmă cu un an de zile. S-au perfectat atele privind custodia comună a minorului, s-a ... (vezi toată discuția)
Incredintarea copilului minor tradat tradat Concret: relatie de 7 ani neoficializata, un ingeras de fetita de 4 ani, o perioada mai grea in relatie in ultimul 1 si jumatate, in ianuarie ea se incurca cu ... (vezi toată discuția)
Schimbare grădiniță minor fără acordul tatălui CostinIancu CostinIancu Buna ziua, In cazul de autoritate parinteasca comuna cu domiciliul minorei (5 ani) la mama, aceasta din urma poate schimba gradinita copilului fara acordul ... (vezi toată discuția)