avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alt document doveditor in afara de hotararea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alt document doveditor in afara de hotararea judecatoreasca

Pentru situatiile in care exista o hotarare jud.de divort, si de ex.la inscrierea la gradinita a copilului (sau orice situatii asemanatoare) este necesara prezentarea acesteia, exista cumva si un alt document doveditor in afara de hotarare care sa poata fi prezentat in care sa se stipuleze doar mentiunile din dipozitiv?
Intreb deoarece consider o incalcare a intimitatii personale sa atasez intreaga hotarare de divort ! Mentiunile din dispozitiv ar trebui sa fie suficiente.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:13, 25 Septembrie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, deci in opinia dv. educatoarele cum primesc o sentința de divorț, care de altfel reglementează cine îl poate lua pe minor, care este programul de vizita, precum si alte amănunte legate de respectivul copil, deci nu au alta treaba decât sa citească sentința si sa o discute in plen si apoi sa o difuzeze?? atunci chiar ca ar fi încălcarea dreptului la privacy. Ele trebuie sa aibă in vederea respectarea dispozițiilor instanței. Ce ar fi daca s-ar prezenta cineva neautorizat sa preia minorul ?? Deci daca din motive personale nu va convine ce scrie, așa cum spunea o colega dv. sunteți cea care ați furnizat instanței motivele de divorț, absolut normal ca altfel nu va divorța pentru lipsa acestora. In privința legilor așa cum au fost date, aveți instrumente sa va ocupați de schimbarea lor....Numai ca o lege nu se poate schimba pentru ca un petent se simte "jenat" de ce anume scrie in sentința. Atunci un condamnat penal care după executare trebuie sa prezinte cazierul la locul de munca..ce trebuie sa facă ? Angajatorul nu trebuie sa știe pentru ca , conform opiniei dv. i se încalcă dreptul la privacy???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nicio încălcare a GDPR. Gradinitele sunt autorizate sa lucreze cu date personale.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2025
gi-jane2, moderator
Motivarea unei hotărâri depinde de modul cum sunt făcute cererile în dosar de către părți. Dacă părțile fac cereri decente, în cuvinte decente, așa va fi și hotărârea motivată. Dealtfel, este un motiv care este adesea invocat de avocații care merg mai mult pe negociere și acord, anume chiar doriți să citească copilul cândva toate motivele și detaliile urâte ale relației?
Gradinița nu este o problemă reală, însă sunt vârste când copilul crește și are nevoie de hotărârea aia. Atunci e greu.
@cHKA, multumesc frumos de raspuns, este util.

dl popdan, dna Avocat, m-ati inteles total gresit, nu este vorba ca "ce scrie" ci este vorba de faptul ca DISPOZITIVUL CUPRINDE ESENTA. In dispozitiv scrie si de program de vizita si de custodie , de tot. Cum spunea dna de mai sus ca sunt interesate gradinitele de programul de vizita - nu stiu de ce ar fi interesate de programul de vizita, dar in Dispozitiv este trecut inclusiv programul de vizita. Eu acest subiect l-am deschis: de ce nu ar fi de ajuns dispozitivul si prima pagina in care scrie nr.deciziei ? Atat. Cine decide cat este suficient si cat nu? De ce ar vrea cineva mai multe detalii decat il priveste? Cine , unde scrie ca sunt obligata sa dau INTREAGA HOTARARE? Orice informatii in afara de Dispozitiv sunt Excesive. Este sau nu asa? Asta e tot ce intreb. Da, corect, la Politie, la Executor da, acolo trebuie sa dai toata hotararea, dar nu si la alte institutii.
Doamna "de mai sus" adică eu, sunt avocat cu ceva experiența mai ales in ce priveste divorțuri, minori etc. Deci da sunteți obligată sa dați întreagă hotărâre, programul de vizita poate prezenta interes in ce privește minorul, pentru ca daca este cu program prelungit, parintele nerezident poate avea dreptul să-l ia exact in acele ore, sau mai devreme etc. ele trebuie sa știe acest lucru. Problema dv nu consta in GDPR, in opinia mea alta este problema dv dar daca nu o spuneți cu maxima transparență nu va putem ajuta. Daca va decideți sa scrieți clar si la obiect se poate găsi eventual o soluție ca "sa nu se mai vadă" ce este scris in dispozitiv. sau măcar ceea ce nu va convine sa se vadă. Poate nu aveți dreptul să-l vizitați decât sub supraveghere, sau parintele nerezident , daca nu sunteți dv aceea, nu are aceste drepturi. Deci, doamna ori spuneți exact ce doriți , altfel ne pierdem timpul.

Alte discuții în legătură

Nu vrea sa dea copie de pe ci pentru inscrierea copilului la gradinita kaa 1 kaa 1 avem un copil impreuna desi nu suntema casatoriti. nu a vrut sa il recunoasca, am deschis proces in instanta, am facut test ADN si a fost obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Cat de legal este raspunsul cresei custodie.comuna custodie.comuna Buna ziua, Intr-un proces de ordonanta presidentiala, minorul a fost increintat mamei, care, imediat ce s-a vazut cu sentinta civila , mi-a interzis sa imi ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararaii judecatoresti de vizitare a minorului Varujan Varujan In luna ianuarie am divortat de comun acord de sotia mea si am semnat impreuna un acord in care am convenit ca baitelul nostru(4 ani) sa fie crescut de sotie, ... (vezi toată discuția)