avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alt document doveditor in afara de hotararea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alt document doveditor in afara de hotararea judecatoreasca

Pentru situatiile in care exista o hotarare jud.de divort, si de ex.la inscrierea la gradinita a copilului (sau orice situatii asemanatoare) este necesara prezentarea acesteia, exista cumva si un alt document doveditor in afara de hotarare care sa poata fi prezentat in care sa se stipuleze doar mentiunile din dipozitiv?
Intreb deoarece consider o incalcare a intimitatii personale sa atasez intreaga hotarare de divort ! Mentiunile din dispozitiv ar trebui sa fie suficiente.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 14:13, 25 Septembrie 2025
pe doamna nu o deranjeaza ce se vede in dispozitiv, aia e noramal sa se vada, sa stie si la gradi ce s-a hotarat, doamna, vb de motivede le divort, ce au declarat martorii, etc, etc, partea de mijloc practc, inainte de dispozitiv

eclair a scris:

Doamna "de mai sus" adică eu, sunt avocat cu ceva experiența mai ales in ce priveste divorțuri, minori etc. Deci da sunteți obligată sa dați întreagă hotărâre, programul de vizita poate prezenta interes in ce privește minorul, pentru ca daca este cu program prelungit, parintele nerezident poate avea dreptul să-l ia exact in acele ore, sau mai devreme etc. ele trebuie sa știe acest lucru. Problema dv nu consta in GDPR, in opinia mea alta este problema dv dar daca nu o spuneți cu maxima transparență nu va putem ajuta. Daca va decideți sa scrieți clar si la obiect se poate găsi eventual o soluție ca "sa nu se mai vadă" ce este scris in dispozitiv. sau măcar ceea ce nu va convine sa se vadă. Poate nu aveți dreptul să-l vizitați decât sub supraveghere, sau parintele nerezident , daca nu sunteți dv aceea, nu are aceste drepturi. Deci, doamna ori spuneți exact ce doriți , altfel ne pierdem timpul.

CORECT gi-jane2 !
Tocmai de dispozitiv spun, ca DOAR ACELA sa fie suficient de dat, DAR NU SI MOTIVATIA.

Deci dna Avocat Eclair (ma scuzati, nu am stiut ca sunteti av.), asta doresc: sa aflu daca la institutii pot da doar Dispozitivul (adica ultima/ultimele pagini daca se intinde pe mai mult de o pagina) precum si prima pagina in care scrie clar Nr.sentina/decizie civila etc...
Ultima modificare: Miercuri, 24 Septembrie 2025
Catalina2000, utilizator
Dispozitivul nu are valoare legală, doar hotărârea are. Dispozitiv se numește o parte din actul acela, el nu se po=te legaliza și nu face nicio dovadă. Nu cunosc o țară în care dispozitivul să facă dovadă, în majoritatea țărilor hotărârea este documentul ce face dovada deciziei judecătorilor.
Din niciun document însă nu cunosc ca vreo legislație decentă să prevadă posibilitatea să fie folosită doar o parte din pagini, prin selecție, să fie prima și a treia, de exemplu, primele două și ultima sau alte văriante. V-am spus, nu e de ce scrie, este despre ce înseamnă un document oficial și despre faptul că el face dovadă dacă este nealterat. O hotarâre judecătorească ce are pagini lipsă e ca un certificat plastifiat: nu e valabilă. Niciun act oficial nu este valabil dacă el este prezentat parțial.
Vă cramponați de specificul situației dv. și refuzați să vedeți temeiurile reglementării care are considerente la nivel general, al societății, și sunt bune așa, chiar dacă, în situații particulare, creează discomfort. Legea nu se referă la particular, ci la interesul general.
Am inteles ca acum nu exista, ok, dar ar trebui "inventat" si ceva in sensul acesta, de ce ar fi rau ca legea sa accepte un document succint in care sa fie trecuta doar sentinta nu si motivatia? sa nu mai fie nevoie sa dai 50 de pagini de ex., sau sa umbli dupa tine cu 50 de pagini in buzunar. Care ar fi negativitatea unei astfel de "inventii" ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde cum anume obții acel alt act. Ai o hotărâre și, ca să o dovedești, trebuie să umbli după un alt act care să o dovedească. Mie îmi pare un fel de încurcătură. Dar, cum spuneau colegii, faceți demersuri, discutați cu politicieni, inițiați o lege...

Alte discuții în legătură

Nu vrea sa dea copie de pe ci pentru inscrierea copilului la gradinita kaa 1 kaa 1 avem un copil impreuna desi nu suntema casatoriti. nu a vrut sa il recunoasca, am deschis proces in instanta, am facut test ADN si a fost obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Cat de legal este raspunsul cresei custodie.comuna custodie.comuna Buna ziua, Intr-un proces de ordonanta presidentiala, minorul a fost increintat mamei, care, imediat ce s-a vazut cu sentinta civila , mi-a interzis sa imi ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararaii judecatoresti de vizitare a minorului Varujan Varujan In luna ianuarie am divortat de comun acord de sotia mea si am semnat impreuna un acord in care am convenit ca baitelul nostru(4 ani) sa fie crescut de sotie, ... (vezi toată discuția)