avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, intro seară am patruns cu masina pe un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, intro seară am patruns cu masina pe un drum de centura ...

Buna ziua, intro seară am patruns cu masina pe un drum de centura ocolitoare, dupa 1 km mia aparut in fata 2 parapeti din beton care blacau drumul nesemnalizati, mam izbit cu masina de ei si am facut masina praf. Mentionez faptul ca dupa accident am aflat de la politie ca drumul era inchis circulatiei publice si se executau lucrari pe el, fac precizarea ca la intrarea pe acel drum nu exista decat un panou cu semnul interzis desi drumul cum am spus in acte figura inchis circulatiei publice pentru lucrari. Dupa producerea accidentului administratorul drumului si constructorul la intrareae acel drum au montat panouri aditionalecu inscripția drum închis circulatiei publice, balize care blocau intrarea pe drum dar si o ghereta cu paza.se poate face ceva sami recuperez despăgubiri privind disrugerea masini si despagubiri privind spitalizarea.
Cel mai recent răspuns: Manguroberto@gmail.com , utilizator 15:54, 6 Septembrie 2025
Semnul acesul interzis inseamna ca nu ai voie sa intri adica cu sens unic, ce nu ai inteles este ca acolo era crum cu doua benzi de circulatie, deci acel semn nu avea ce sa cauta acolo daca drumul era in lucru si inchis circulatiei publice. Acolo trebuia pus indicatorul circulatie interzisă care difera de indicatorul acces interzis. Acum cred ca mam facut înțeles

CHKa a scris:

Un semn de “ interzis “ exact asta inseamna , ca e interzis circulatiei publice . Nu spuneti chiar tot , in 24.09.2024 ati scris ca ati fost considerat de organele de cercetare penala si de procurori vinovat de accident , probabil pentru ca nu aveati ce cauta pe acel drum , existand acea interdictie . Daca e asa , nu aveti cum sa cereti despagubiri . Paguba o suporta vinovatul , nu altcineva .

Cu toata compasiunea pt pățania dvs, dar accesul interzis , inseamna ca nu trebuia sa fi întrat. Vb de semnul acela rotund rosu cu o banda alba orizontala in centru, da?
Acel panou se pune pe drumurile cu sens unic eu mergeam pe dum cu doua sensuri de mers. Iar pentru drumurile inchise circulatiei publice se pune indicator cu cerc alb si panou adidional cu inscriptia drum inchis circulatiei publice, te rog sa citesti codul rutier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod rutier drumuri nepublice MihaelaLogofatu MihaelaLogofatu Buna ziua! Sotului meu i s-a luat ieri permisul pt neacordare de prioritate pe un drum care nu este public. Iesea din complexul rezidential in care locuim si ... (vezi toată discuția)
Accident drum privat serbanmoga serbanmoga Buna, Ma intereseaza ce lege se aplica ( actul normativ exact....) daca lovesti o persoana pe un drum privat. Drumul privat are o limita impusa de viteza ... (vezi toată discuția)
Fotografiere parcare ilegala pe loc rezervat persoanelor cu handicap in carrefour blu3s0ul blu3s0ul salut. am niste intrebari poate ma ajuta cineva: 1. ce statut au parcarile din carrefour sunt private sau publice. ce reguli de circulatie se aplica? daca ... (vezi toată discuția)