avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am primit notificare de la primăria comunei sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am primit notificare de la primăria comunei sa zugravim în ...

Am primit notificare de la primăria comunei sa zugravim în galben fațada blocului, in dreptul apartamentelor noastre. Nu suntem constituiți în Asociație de proprietari. Ni s-a dat un termen de 60 zile urmat de sancțiuni. Cum trebuie sa procedam? Exista vreo lege urbanistica care sa reglementeze acest scenariu? Nu cumva cade în raspunderea primăriei sa se ocupe de fațada clădirii? Nu trebuie o aprobata o singură nuanta de culoare?Avem mulți vecini plecați în străinătate. Menționez ca în scrisoarea de la primărie nu este menționat dacă hotărârea a fost luata în consiliul comunal și nici nu e menționată legea în baza căreia s- a emis notificarea.va mulțumesc anticipat ptr răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Dorly , utilizator 16:09, 11 Septembrie 2025
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am ajuns la o intelegere amiabila. Apartamentul nostru este anvelopat si fatada zugravita recent, prin urmare nu se vom fi supusi unor termeni si presiuni. Noi intelegem ca primaria doreste ca tot blocul sa aiba o culoare unitara, dar pentru asta ne va acorda timpul necesar sa ne intelegem cu vecinii de pe scara, ca sa inchiriem impreuna schelele sa platim manopera, materialele etc. in functie de posibilitatile financiare ale fiecaruia. Deci fara presiune si fara penalitati. Am invocat latura umana si sociala de care trebuie sa tinem cont intr-un context economic dificil, Recomadarile si observatiile legale ale tuturor din acest chat ne-au ajutat sa intelegem ce e correct, legal si care sunt obligatiile noastre ca cetateni.
Va multumesc tuturor si in special dv dle Latka.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare termica la bloc 2007 2007 Conform Legii 230 art.44(1) - daca am inteles bine - lucrarile de termoizolare efectuete la fatada blocului , se suporta de locatari conform cotei indivize. ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de construire mirustefi mirustefi Buna! As dori sa stiu va rog daca pentru zugravitul fatadei exterioare a unei case in oras am nevoie de autorizatie de construire. Asta pentru ca am fost ... (vezi toată discuția)
Montaj gratii la balconul unui parter Bogdan_86 Bogdan_86 In ce conditii un locatar isi poate monta gratii la parter? Respectivul apartament a fost recent pradat de hoti, iar proprietarul, pentru a se asigura, si-a ... (vezi toată discuția)