avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietar decedat, apartament ipotecat la 2 bănci, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietar decedat, apartament ipotecat la 2 bănci, nerevendicat de mostenitori, cu datorii mari

Avem următoarea situație în bloc: un ap al cărui proprietar este decedat de câțiva ani, ipotecat la 2 banci, nerevendicat - moștenitorul a renunțat la el - cu datorii acumulate de peste 14.000 lei. S-a hotărât in AG sa nu i se mai repartizeze cheltuieli de întreținere pt că oricum nu are cine să le plătească si vor crește la infinit. Să rămânem măcar cu datoria la acest nivel.
Ce poate sa facă asociația? Nici măcar nu avem pe cine să dăm in judecată asa că vom rămâne cu datoria la nesfârșit.
Am facut bine stopând repartizarea in continuare a cheltuielilor de întreținere sau sa continuam sa le repartizăm, mărind astfel lunar restanța? Oricum după 3 ani se prescriu si datoriile si dreptul la acțiune în instanță.
Ultima modificare: Duminică, 14 Septembrie 2025
prettydaniola, utilizator
Cel mai recent răspuns: prettydaniola , utilizator 17:39, 17 Septembrie 2025
Am informat primăria înainte de a posta acest subiect. Astept raspuns. Încă nu au trecut 30 zile. Bancile de ce ar trebui sa le notific? Am început demersurile pt instituirea privilegiului imobiliar.

herminast a scris:

Eu aș notifica și băncile în favoarea cărora este instituită ipoteca. Băncile au adresă de poștă electronică, solicitați confirmarea primirii. Și da, aș repartiza și calcula în continuare cota de cheltuieli comune, cu notificare lunară, cum ați fost sfătuită să întrerupeți termenul de prescripție. Dacă ar fi trei apartamente din zece pe scară sau în bloc, ar fi corect față de cei care locuiesc să participe doar ei?
Cereți oficial primăriei și să facă demersuri pentru rezolvarea situației imobilului.

Ultima modificare: Miercuri, 17 Septembrie 2025
prettydaniola, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatii de proprietari - recuperare restante intretinere M. Gradinaru M. Gradinaru Unul dintre soti, coproprietar al unui apartament, a decedat. Sotul supravietuitor a acumulat restante foarte mari la intretinere ~ 30000 lei, fiind obligat ... (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)
Prescrierea unei datorii la cotele de intretinere Dorinel_77 Dorinel_77 Buna In cat timp se prescrie datoria catre Asociatie si care este numarul de art. in Codul Civil, privind prescrierea datoriei. ... (vezi toată discuția)