avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama a fost operata de urgenta de duoden perforat si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama a fost operata de urgenta de duoden perforat si au aparut ...

Mama a fost operata de urgenta de duoden perforat si au aparut complicatii (AVC dreapta si cheag la plamanul drept). De mai bine de o luna este la ATI Sanador, iar costurile au ajuns deocamdata la 155.000 lei, dar cresc in continuare. Eu nu am acesti bani. Ce solutie ar exista pentru decontare? Multumesc! Costin
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 18:33, 6 Octombrie 2025
Stimata doamna, eu v-am spus parerea mea vis a vis de managementul lucid al problemei dumneavoastra. Daca nu va permiteti plata, limitati paguba. Adica incercati transferul sau externalizare + internare la spitalul de stat. Nu uitati ca Sanador nu este fundatie de binefacere ci face o afacere din tratarea bolnavilor la standarde ridicate ce nu sunt dedicate in totalitate decat celor care pot plati. Oricum sigur o sa dea drumul mamei dupa ameliorarea starii de sanatate si apoi peste vreme va veti trezi acasa ca are de platit suma de la spital cumulat cu penalitati, si apoi executarea silita. Daca este in viata se vor indrepta impotriva patrimoniului ei iar daca Doamne fereste nu, teama imi este ca se vor indrepta impotriva mostenitorilor care au acceptat mostenirea. Cititi inca o data ce ati semnat la internare. Nu uitati ca Sanador au echipa de avocati pe masura caci altfel ar da faliment. E bine ce a spus dl. avocat Surcel dar sa nu dam idei lui Bolo ca sa puna 10% impozit pe astfel de venituri. Succes!
Cu mențiunea că dacă executarea silită se va efectua asupra moștenitorilor, ea va fi limitată la patrimoniul moștenit. În lumina Noului Cod civil acceptarea moștenirii are efectele acceptării sub beneficiu de inventar din Vechiul Cod civil .
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2025
Alexandru Surcel, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casmb - este posibil ca unui salariat sa nu-i fie decontat nimic dintr-o operatie cezariana, doar din cauza ca doctorul nu are contract cu casmb la acesl spital privat? FredSiBarney FredSiBarney Am avut o operatie cezariana la un spital privat, cu un doctor care are contract la CASMB dar la alt spital, de stat. In ciuda trimiterii de la medic de ... (vezi toată discuția)
Am operat copilul (16 ani) de urgenta ( 4 zile de ... Baciu 74 Baciu 74 Buna ziua, Am operat copilul (16 ani) de urgenta ( 4 zile de la diagnostic) la Spitalul Cilnic NORD, costul fiind de peste 13.000 euro. CASS spune ca nu ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuieli achitate la nastere in clinica privata de catre casa nationala de asigurari de sanatate macauctin macauctin Medicul ginecolog care a supravegheat sarcina sotiei mele (finalizata cu cezariana) nu opereaza in spitalul de stat si nici conditiile din spitalul de stat nu ... (vezi toată discuția)