Buna ziua!Acum 20 de ani mama mea a cumparat un apartament pe numele meu .M am mutat cu copilul in el(atunci fiind in divort cu primul sot).M am recasatorit si impreuna cu ea am renovat ap.deoarece era devastat.Ideea a fost ca vom sta impreuna cu ea.Eu si sotul meu am lucrat in tot acest timp si am investit in acesf apartament,sotul meu lucrand si 9 ani sofer pe tir extern .Acum dupa 20 de vrea sa se intoarca din Italia si vrea sa ne dea afara(mama lucrand toti acesti ani in Italia).Mentionez ca a cumparat ap.pt mine ca sa locuim cu ea si surorii mele i a trimis bani sa renoveze casa primita de la soacra.Are cum sa ne dea afara?
Dacă apartamentul e pe numele dumneavoastră nu vi-l poate lua. Poate doar pretinde banii cu care a finanțat această achiziție, în măsura în care poate dovedi că v-a dat acei bani și dacă datoria nu e deja prescrisă.
DanielaLegume
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
În afară de aspectul legal, unicul care pară să vă intereseze și e firesc, cât timp probabil că sunteți și părinte, corect este să nu uitați că, prin filiație, a apărut și un aspect moral al problemei - datoria morală, de respect al ascendentului care v-a „pus” într-un imobil, cu tot cu familia dvs, la dobândirea căruia nu ați contribuit cu nimic.
Faptul că l-ați întreținut nu reprezintă o contribuție, ci o obligație de bun detentor.
Fără a intra în detalii, pt a evita un litigiu lung, funcție de obiectul unei eventuale cereri, puneți ban peste ban, faceți credit sau ce știți dvs și oferiți-i mamei dvs o sumă rezonabilă, cu care să își poată cumpăra un alt imobil. Îl merită!
Demersul dvs este nu doar moral, ci, mai ales, legal!
Daca a ti citi cu atentie ...am spus ca sunt de acord sa impartim ,clar ca nu vreau sa o dau la o parte.Ea este cea care vrea sa ne dea afara fara nimic....Nu vrea nimic altceva,alta locuinta ,doar pe aceasta...
Divorti
ioo.margareta
buna ziua,sotia a bagat divortul,dar eu nu vreau sa divortezi,motivul divortului este ca am facut scandal ca am fost baut si sunt cam gelos si am lovit pe ... (vezi toată discuția)