avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals , uz de fals si fals intelectual
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals , uz de fals si fals intelectual

Buna ! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere .In 2008 am fost angajat in cadrul unei firme de telefonie ca agent vanzari ... intr-o zi un baiat a venit cu buletinul bunicii sale in original ca sa ii incheiem abonamente precizand ca dansa e in spital si nu poate veni sa semneze ... eu si colegul meu l-am sunat pe patron care ne-a spus ca atata timp cat ea confirma telefonic cu datele personale e ok . Dupa aprox o luna vine bunica baiatului plangand ca a primit telefon ca are 4 abonamente incheiate pe numele ei si ca nepotul ei i-a furat buletinul . Precizez ca nepotul mai are antecedente penale ... De recent in ianuarie ma trezesc cu o citatie la usa cum ca is invinuit in dosarul cu pricina . Mi s-a spus ca sunt acuzat de fals , uz de fals si fals intelectual. M-am consultat cu un avocat si mi-a spus ca cel mai probabil o sa iau o amenda administrativa sau una penala . Ce parere aveti ?
Eu nu am antecedente penale iar abonamentele s-au anulat cat si facturile .
Va rog sa ma ajutati
Daca si prejudiciul este acoperit si nici antecedente penale nu exista atunci sunt mari sanse sa se dea cu suspendare. Totusi numai judecatorul poate sa decida.

Va recomand totusi un avocat cu cat mai bun cu atat mai bine, sunt cazuri in care s-a dar Scoaterea de sub urmarire penala si in situatii mai grave ( pentru motivul ca fapta nu prezinta pericol social) si atunci scapati doar cu amneda administrativa... repet va trebuie un avocat serios.

Pe forum nu putem decat sa ne dam o parere doar judecatorul decide.

Apreciez sincer ca realizati culpa dvs. si este clar ca in viitor nu veti mai repeta gresala
Pe forum,strict in baza sustinerilor emise numai de catre una dintre parti ,este neprofesionist a ne hazarda in posibile solutii,prerogativa excluisiva a instantei de judecata
Aspectul ca regretati fapta,inexistenta de prejudiciu material ,sunt elemente care pot determina instanta sa constate caracterul dvs ,dar in final probele sunt coroborate de instanta
Succes
Salut,

Nu sunt jurist, insa respectand ordinea logica a lucrurilor trebuiesc luate in calcul mai multe aspecte, cum ar fi: CIM, fisa postului, daca a fost predat tel mobil de catre dvs clientului (pv de predare intre dvs si firma), instructajul (ce trebuia sa faceti ca agent), etc...
Discutati cu un avocat, va puteti lega de orice aspect ca si cauza atenuanta...banuiesc ca lucrati pentru o firma al carei nume incepe cu r si te termina cu s :)
Analizati ce v-am spus, oricum banuiesc ca si politia o sa solicite documente firmei
@ giony18 - nu se vor lua in calcul ca circumstanta atenuanta CIM , oricum se va judeca fapta in nici un caz fisa postului sau pv de predare primire , nimic din aceste chestiuni nu se va lua in calcul. Momentul comiterii infractiunii a fos cand au semnat ca si parte in respectivul contract intocmit prin frauda. Aici se va concentra ancheta.

Oricum fisa postului nu prevedea mai mult ca sigur comiterea de infractiuni.

@ marcu001 - cand ca angajatii avocat cautati sa ii expuneti cat mai bine situatia nu uitati sau nu omiteti nimic. Este in intersesul dvs. Daca in postul anterior nu am fost clar cu privirea la solutia data de instanta, revin si punctez " doar judecatorul va decide pedeapsa".

Cu stima
Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
ContSters127212, utilizator
Wlad - multumesc pentru observatii, dupa cum am mentionat nu sunt jurist, o parere mult mai buna poti avea tu asupra situatiei.
Ma gandeam doar ca poate fi in folosul userului faptul ca nu exista formalitati legale prin care user-ul este angajat al firmei, nu exista fisa postului sau instrunctaj prealabil facut si semnat, plus multe alte elemente...asta daca este ce cred eu.
In plus, inclin sa cred user-ul, a primit acordul sefului..au existat multe situatii de acest gen.

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa catalinaian catalinaian Buna ziua am primit o cominicare din care reise ca am de platit o amenda administrativa in valore de 1000 de lei plus 50 de lei cheltuieli de judecata.Daca ... (vezi toată discuția)
Fals / uz de fals? alig_c alig_c Buna, va rog sa ma ajutati sa inteleg daca s-a comis fals in urmatorul caz. S-a intamplat ca un membru al familiei mele, mama, sa plece din tara pe o perioada ... (vezi toată discuția)