avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals , uz de fals si fals intelectual
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals , uz de fals si fals intelectual

Buna ! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere .In 2008 am fost angajat in cadrul unei firme de telefonie ca agent vanzari ... intr-o zi un baiat a venit cu buletinul bunicii sale in original ca sa ii incheiem abonamente precizand ca dansa e in spital si nu poate veni sa semneze ... eu si colegul meu l-am sunat pe patron care ne-a spus ca atata timp cat ea confirma telefonic cu datele personale e ok . Dupa aprox o luna vine bunica baiatului plangand ca a primit telefon ca are 4 abonamente incheiate pe numele ei si ca nepotul ei i-a furat buletinul . Precizez ca nepotul mai are antecedente penale ... De recent in ianuarie ma trezesc cu o citatie la usa cum ca is invinuit in dosarul cu pricina . Mi s-a spus ca sunt acuzat de fals , uz de fals si fals intelectual. M-am consultat cu un avocat si mi-a spus ca cel mai probabil o sa iau o amenda administrativa sau una penala . Ce parere aveti ?
Eu nu am antecedente penale iar abonamentele s-au anulat cat si facturile .
Va rog sa ma ajutati
HEY , PE MINE NU MA BAGA NIMENI IN SEAMA?!

AM INTREBAT: Daca a acceptat o comanda prin telefon , nu se considera comert electronic? Daca eu cumpar de pe orange.ro un telefon mobil cu un credit card furat, ii baga pe aia de la Orange la fals si uz de fals?! Sau daca comand la telefon o pizza in numele lui vecinu ... culmea tot pentru vecinu :)

De ce nu poate merge la judecator si sa zica : Am acceptat o comanda telefonica, cred ca s-ar schimba incadrarea, ar suna mult mai bine "am acceptat comanda telefonica" in loc de "am acceptat pe ala sa se legitimeze cu buletinul lui bunicasa"....

Nu trebuia sa platiti aia 1000 RONI , asta inseamna recunoasterea vinei.
Trebuia sa va considerati nevinovat, dvs. doar ati acceptat o comanda electronica/telefonica.

Si mda, aia de la parchet s-ar putea lega ca ati luat comision,etc, sa va bage frumusel si la uz de fals, inselaciune,etc... acuma depinde si de unde sunteti. Daca sunteti dintr-un orasel mic, poate acei procurori nu au atata experienta.

Dar eu zic sa incercati sa pledati nevinovat, "eu doar am acceptat o comanda telefonica", atata tot, daca mergeti cu "vai domn judecator asa de rau imi pare, eu nu am cazier, nu am nimic" , atunci va dati singur de gol ca sunteti vinovat ...

Apropo, judecatorul (daca se ajunge pana acolo) poate da orice sentinta vrea el , poate zice si ca esti nevinovat, dar daca mergi la el cu "wai ce rau imi pare ca am incalcat legea" , atunci sigur nu se va risca sa te lasa 'nesactionat'.

Apropo dosarul ala va trece pe la parchet, politie, judecatorie, tribunal, curte de apel , inalta curte de casatie si justitie, poti protesta si la curtea europeana,etc ...
Orice instanta de aici te poate considera complet nevinovat.
Doar ca sfat nu merge ca un bou in fata judecatorului cu capul plecat, si facand pe vinovatul. In cel mai rau caz, ai fost naiv acceptand o comanda telefonica. La urma urmei tu ai fost cel fraierit, tu ai fost cel care a avut probleme din cauza idiotului ala. (ca altfel nu il pot numi). Aveti camere video prin magazine? Baba asa a zis ca nepotul ei s-a dus cu buletinul ei? Dar la telefon cine a raspuns? Nu tot ea cumva, ca batranii astia isi schimba amintirile mai ceva ca eu ciorapii.

In cazul in care ajungeti la judecator, chemati si pe baba, si pe nepotusau in judecata. Chiar merita! Aceea baba si-ar fi putut trage reclamatia, dar a lasat ca dosarul sa tot mearga,etc. Putea zice ca "bai nepotu mi-a furat buletinu".
Culmea ar fi ca nepotul, baba sa scape asa frumos, si tu cu cazier...

Insa nu faceti pe TAPUL ISPASITOR, mai ales ca nu aveti absolut nici o vina!

Si nu te lasa in mana celor de la politie/parchet, lupta pt. drepturile tale. Multi dintre ei vor doar sa le-o traga una buna celor ca tine, ca ei sa primeasca prime, sporuri, salarii de merit, avansari,etc. De aia vor baga tot ce le trece prin cap, chiar si inselaciune ca ai profit de ceva comision, orice.

Ultima modificare: Miercuri, 17 Februarie 2010
badguygoodguy, utilizator
Da ai dreptate . Oricum cand am dat declaratia am mentionat ca noi ne-am facut pur si simplu datoria . Interesant ca baiatului acela nu i s-a facut nimic pentru ca a furat buletinul bunicii sale plus ca are si dosar penal si o groaza de infractiuni ( poate batrana a retras plangerea impotriva lui si noi am ramas de caruta ).
Procedura legala de solutionare,este intreprinsa numai de catre autoritatea competenta respectiv Ministerul Public care concluzioneaza in baza probelor temeinice si indubitabile.
salut,

pe rand

@ badguy, cea ce spui tu despre fapta e complet pe langa subiect, cea ce spui despre aparare ramane la latitudinea faptuitorului ce sa pledeze si cum sa se declare.

1 Comertul electronic este o activitate legala reglementata de lege, cea ce s-a intamplat nu are nici pe departe legatura cu comertul electronic, de unde si pana unde vezi tu vanzare eletronica ?
"Pustiu" a venit la magazin > Asupra lui avea acte de identitate ce nu ii apartineau> vanzatorii au incheiat contractul cu "Pustiul " =======> in acea secunda sa realizat infractiunea mai exact concursul de infractiuni ... clar??????.

2 Daca nu paltea era prapad .... exista si prejudiciu cea ce e obligatoriu circumstanta agravanta.Pe cand plata de buna voie va fi retinuta in sarcina inculpatului ca circumstanta atenuanta obligatoriu de catre instanta. Ba mai mult daca cumva ( cu un avocat ff bun) va scapa cu o amenda doar datorita paltii si a colaborarii cu organele de ancheta va scapa.
3 Din pacate faptul ca nu cunoastem legea penala nu ne exonereaza de raspundere in caz de comitere a unei fapte ce este expres prevazuta de codul penal ( in cazul nostru mai multe fapte)

4 repet cea ce am mai spus odata , indiferent de ce a zis patronul nu trebuia sa incheie acel contract , legea e lege , repet ce am mai spus daca eu iti spun tie sa omori pe cineva si tu il omori eu intru la instigare tu la omor calificat , asta daca poti proba ( tu sau organul de ancheta ) ca eu am spus sa il omori pe X.

5 Femeia in varsta a facut ff bine ca a facut reclamatie

6 Daca " pustiu" nu este si el invinuit in dosar atunci e o gresala pe care probabil o va corecta procurorul sau chiar judecatorul , inclusiv marcu001 poate sa ceara chestia asta in cadrul procesului.

7 Numai in cazul amenzi administrative va scapa si de cazier.

8 De recurs in interesul legii facut de procuratura la sentintele prea blande ati auzit ?

E clar acum ? indiferent cum am interpreta situatia legea penala este destul de clara in astfel de situatii.

@ giony - eu nu ti-am facut tie personal observatii ci am raspuns postului , si da nu au relevanta in cazul faptei penale tipul de contract de munca al inculpatului.
Se retine ca circumsanta atenuanta faptul ca inculpatul are un loc de munca dar asta in cadrul procesului penal ( unde nu am vrea sa se ajunga) si se i-a in calcul la individualizarea pedepsei nu al stabilirea faptei.

@ marcu001 - pls mai citeste odata posturile cu explcatii si o sa intelegi ce si cum cu datoria de servicii. Iti repet pt ultima oara ai nevoie de avocat nu vei putea sa rezolvi singur problema pt ca nu ai pregatirea necesara ( cum nici eu nu as putea construi o casa ) uita-te prin posturi si vei vedea cate probleme de drept s-au ridicat : infractiune, concurs de infractiuni , individualizarea pedepsei, pedeapsa cu executare/suspendare, instigare, complicitate ( ati fost 2 din cate am inteles)----- astea sunt deja institutii de drept pe care nu le vei putea folosi in favoarea ta pt ca nu le stii.

In final va aduca aminte ca cea ce ni-se pare noua normal/legal/moral nu inseamna ca este si legal mai ales in penal.
Va mai reamintesc ca faptele sunt prevazute de legea penala ( in acest caz) si repet incadrarea poate sa fie mult mai dura ex:

fals , uz de fals si fals intelectual + 215 inselaciune+ Formare de grup infractional (erau 2 + patron + "pustiu")

Cu stima
@"badguy",nu are dreptate,fiind vorba despre o "gaselnita"nedovedita,cu atat mai mult cu cat cei implicati,se pare,ca au declarat cu totul altceva(adica faptele reale),fapt care s-ar corobora si cu plangerea batranei,a carei "vigilenta",i-a fost inselata.
@"wlad"Asocierea in vederea savarsirii de infractiuni(art.323 c.pen) este greu de dovedit pentru ca trebuieste dovedita o prealabila intelegere intre parti,in scopul realizarii unei infractiuni sau aderarea la un astfel de grup deja constituit in scopuri ilicite.
Cred ca incadrarea juridica este corecta,astfel cum a fost initial stabilita.
Cu privire la neincriminarea inselatorului cred ca intr-adevar ,este o mare gafa

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa catalinaian catalinaian Buna ziua am primit o cominicare din care reise ca am de platit o amenda administrativa in valore de 1000 de lei plus 50 de lei cheltuieli de judecata.Daca ... (vezi toată discuția)
Fals / uz de fals? alig_c alig_c Buna, va rog sa ma ajutati sa inteleg daca s-a comis fals in urmatorul caz. S-a intamplat ca un membru al familiei mele, mama, sa plece din tara pe o perioada ... (vezi toată discuția)