avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... semnatura minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

semnatura minor

Buna ziua.
Am si eu 2 intrebari : Diriginta solicita copilului meu sa semneze diferite procese verbale, declaratii sau instiintari. Desi am cerut acesteia si directorului scolii sa fiu informat inainte de aceste solicitari, ei continua sa impuna minorului in varsta de 15 ani sa semneze desi acesta a refuzat.
- Este acesta un abuz din partea dumnealor ?
-Cum poate fi stopat ?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 19:05, 17 Februarie 2010
Exista 2 variante pe care le aveti la indemana (nu neaparat in ordinea de mai jos):
1. fie va faceti ca nu vedeti si astfel nu ii faceti nici un fel de probleme la scoala, dar in acelasi timp nici actele semnate de copil nu au nici o valoare juridica;
2. fie va duceti si faceti scandal, impunandu-va punctul de vedere, dar va trebui ca acest razboi sa il duceti la fiecare lupta in parte, stand pe capul lor in permanenta ori de cate ori copilul e chemat sa semneze ceva (dupa ce va anunta telefonic).
Stati stramb si judecati drept !!
Pentru varianta nr.2 nu poate sa ma anunte telefonic deoarece nu au voie cu telefon la scoala sub amenintarea confiscarii acestuia.
De vorbit am vorbit dar se pare ca totusi nu vor sa inteleaga iar scandal nu tin neaparat sa fac dar nici sa accept aceste abuzuri.
Oricum multumesc tuturor celor care au raspuns intrebarilor mele.
Achiesez la ceea ce a postat av. Andreea Lisievici! In continuare, discutiile sunt fara prisos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt obligați elevii să facă de serviciu pe școală, dacă nu doresc asta? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua! Am și eu o întrebare și poate măcar de data asta o să-mi răspundă și mie careva?! Am aflat ieri la ședința cu părinții, că fiecare ... (vezi toată discuția)
Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de vina ? rcip78 rcip78 Buna ziua .dupa acest sper scurt istoric al evenimentelor as vrea sa ma sfatuiti ce e mai bine de facut,sunt tatal unei eleve de clasa a 7a iar in momentul in ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu minor fara a anunta celalalt parinte... ratonu ratat ratonu ratat Buna seara, voi incerca sa prezint speta cat mai pe scurt: In hotararea finala a instantei s-a stabilit exercitarea in comun a autoritatii parintesti, ... (vezi toată discuția)