avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1075 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inregistrare REVISAL incetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inregistrare REVISAL incetare contract

buna ziua

e corect sa daca un anjatat lucreaza pana in 30 si incepand cu 01 inceteaza contractul de munca, sa inregistrezi in Revisal si sa trimiti la itm incetarea contractului in 01?

dar daca 01 e sambata poti sa inregistrezi in Revisal si sa trimiti la itm incetarea contractului in 30?
Cel mai recent răspuns: alina40 , utilizator 10:35, 31 Ianuarie 2012
de acord
dar va rog sa-mi precizati temei legal al faptului ca
- decizia trebuie perfectata la data incetarii contractului
- al sanctionarii neperfectarii deciziei la data incetarii contractului

in revisal este posibilitatea de a ascrie fie explicatia temeiului incetarii fie nr deciziei (si acestea nu sunt obligatorii dpdv legal de transmis)

Unde legea nu distinge nici noi nu trebuie sa distingem: legea prevede:-
obligatia inregistrarii si salvarii datei si temeiului incetarii
obligatia inregistrarii deciziei in 5 zile de la data perfectarii
Daca puneti asa problema , atunci va intreb eu care este temeiul legal al inscrierii incetarii raportului de munca in REVISAL? ( daca nu se emite decizia de incetare).

:offtopic:
Incercati sa nu mai confundati anumiti termeni si sa nu mai extrapolati discutia in alta directie ... asa cum nu m-ati convins cu data incetarii c.i.m., nici acum nu aveti cum sa ma convingeti ca faceti inregistrarea incetarii c.i.m. fara a avea la baza o decizie de incetare.
Manin a scris:

decizia exista dar nu este finalizata...:P

atunci nu-si produce efectele juridice...:P
...nu exista derogari de la lege pt firmele mari
...a primit notificarea cu 20 de zile inainte-deci se stia situatia si e nejustif. emiterea deciziei dupa 1 luna
...INCREDIBIL:itm-ul o opereaza in cartea de munca si nu ia nici o masura cu privire la netransm revisal-desi am disc cu cineva de sus-au spus ca nu ii obliga legea sa-mi spuna daca i-a amendat...apropo,Dl. Elis,pana unde pot merge avertismentele repetate ale itm-ului date unei firme?asta ca sa nu o amendeze,desigur...:))...si inca ceva: Decizia si notif nu au nr de iesire din firma-si pers din itm a spus ca nu trebuie--din dpt. juridic Bucuresti--alaturi de faptul ca cim poate inceta doar printr-o Decizie--de asta nu se cere express inreg. nr deciziei in revisal---asta e o chestie de logica elementara inaccesibila multor persoane printre care si sefei dpt. juridic a itm bucuresti care in mod evident acopera firma...si,asta e...unele firme sunt mai presus de lege,desi n-ar trebui...=D>
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2010
mihailaurentiu, utilizator
apropo de data incetarii am intrebay la ITM si au spus ca e data cand nu se ponteaza angajatul, acea data se trece in REvisal :)
Manin a scris:

apropo de data incetarii am intrebay la ITM si au spus ca e data cand nu se ponteaza angajatul, acea data se trece in REvisal :)

Sunt perfect de acord cu acest fapt si de la aceasta data ar trebui ca in maxim 5 zile sa fie depusa decizia la ITM
Incetarea cim inregistrata in Revisal pe baza unei cereri sau notificari etc.(asa cum spune si colegul nostru Manin) este perfect valabila dar nu inseamna si finalizarea incetarii raportului. Dupa cum stim in carnetul de munca se trece doar decizia de incetare....astfel ca angajatul respectiv nu-si poate recupera carnetul de munca in vederea unei noi angajari chiar daca in Revisal ii s-a incetat cim.

Legea spune ca trebuie sa depunem decizia in maxim 5 zile de la emiterea ei...daca o emitem cu 10 zile inainte de data incetarii cim atunci se aplica acest fapt, dar dupa, cu noua lege in care suntem obligati sa transmitem incetarea cim prin revisal la ITM cel tarziu in ziua incetarii, eu deduc ca data emiterii va fi de acum inainte data inregistrarii in revisal (adica data incetarii cim) si in maxim 5 zile de la aceasta data sa fie depusa decizia, care poate fi emisa si dupa 3 zile de la data incetarii cim.
Acest lucru trebuie specificat clar in lege si astfel se pot aplica amenzi chiar si la firmele cu pile
Asa cum interpretez eu poate interpreta si un inspector de la ITM si va treziti cu amenzi, firmele oneste care nu aveti pile la ITM

Va doresc o zi cat mai buna.

Alte discuții în legătură

Incetare cim pentru a beneficia de somaj anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o solutie la aceasta problema : un angajat are cim pe perioada determinata de 3 luni (23.01.13 - 22.04.13) pe perioada ... (vezi toată discuția)
Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata apetra apetra un contract incheiat pentru intervalul 12.4 - 11.7. cu ce data se desface contractul - 11.7 ultima zi sau cu 12.7? (vezi toată discuția)