Manin a scris:
apropo de data incetarii am intrebay la ITM si au spus ca e data cand nu se ponteaza angajatul, acea data se trece in REvisal :)
Sunt perfect de acord cu acest fapt si de la aceasta data ar trebui ca in maxim 5 zile sa fie depusa decizia la ITM
Incetarea cim inregistrata in Revisal pe baza unei cereri sau notificari etc.(asa cum spune si colegul nostru Manin) este perfect valabila dar nu inseamna si finalizarea incetarii raportului. Dupa cum stim in carnetul de munca se trece doar decizia de incetare....astfel ca angajatul respectiv nu-si poate recupera carnetul de munca in vederea unei noi angajari chiar daca in Revisal ii s-a incetat cim.
Legea spune ca trebuie sa depunem decizia in maxim 5 zile de la emiterea ei...daca o emitem cu 10 zile inainte de data incetarii cim atunci se aplica acest fapt, dar dupa, cu noua lege in care suntem obligati sa transmitem incetarea cim prin revisal la ITM cel tarziu in ziua incetarii, eu deduc ca data emiterii va fi de acum inainte data inregistrarii in revisal (adica data incetarii cim) si in maxim 5 zile de la aceasta data sa fie depusa decizia, care poate fi emisa si dupa 3 zile de la data incetarii cim.
Acest lucru trebuie specificat clar in lege si astfel se pot aplica amenzi chiar si la firmele cu
pile
Asa cum interpretez eu poate interpreta si un inspector de la ITM si va treziti cu amenzi, firmele oneste care nu aveti
pile la ITM
Va doresc o zi cat mai buna.