avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Bataia de joc de la administratiile financiare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Bataia de joc de la administratiile financiare

[ link extern ]
#-o ar trebui sa cam luam atitudine toti
Cel mai recent răspuns: mihaelastir , utilizator 18:47, 27 Februarie 2010

De ce sa pierdem timp si bani pe la administratii, de ce sa ne consumam nervii, pentru neputinta (si acreala)unora care primesc salariile din impozitele pe care noi le platim in calitate de contribuabil?

cu tot respectul, aici nu sunt de acord cu dvs.

de ce tendinta asta de discriminare? functionarii publici nu platesc impozite pe salarii? nu platesc contributii la bugetul asig sociale? nu platesc impozit pe cladiri si terenuri?

daca statul nu ar reglementa un cadru legal prin care contribuabilii sa-si desfasoare activitatea economica, dumneavoastra, expertii si consultantii fiscali, ati mai realiza venituri?
fiecare om isi are rolul sau in societate si prin acest rol asigura functionarea unui mecanism.

va rog sa nu duceti discutia pe o panta conflictuala intre functionarii statului si restul contribuabililor.

Nu duc discutia pe o panta conflictuala. Vreau sa subliniez faptul ca ei fiind in serviciul public, ar trebui sa-si reconsidere atitudinea pe care o au fata de contribuabili. Cred ca ar trebui sa trateze cu mai mult respect si responsabilitate problemele acestora. Sa nu vada in fiecare contribuabil un evazionist. Da, noi expertii contabili si consultantii fiscali, obtinem veniturile pe baza reglementarilor legale (ca orice om din tara asta). Dar aceste venituri le obtinem de la clientii nostri. Ce ar fi daca am trata problemele clientilor nostri cu aceeasi indiferenta cu care trateaza functionarii publici problemele contribuabililor? Ce ar fi daca ne-am adresa unui client asa cum ni se adreseaza noua, functionarii publici? Cum credeti ca ar reactiona un client daca pentru o greseala am spune ca este o eroare a programului de contabilitate?

@mihaelastir

Foarte bine ca aveti exemple. Puneti-le pe hartie si trimiteti-le la AFP sector 1 in atentia conducerii.
Este - pe undeva - concluzia a ce am postat inainte. Nu se rezolva nimic daca facem doar zgomot. Sa lasam asta in sarcina presei, care face orice numai ca sa-si mareasca audienta/tirajul, fara sa urmareasca si eradicarea problemelor.
Acum , dupa comitere este mai greu de facut inventarul. Mai ales ca trebuie si prezentate argumente. Daca insa aveti o nemultumire, trebuie sa v-o exprimati cat mai repede. Stiu, nu sta in genul tuturor sa faca "scandal". Unii chiar se jeneaza sa reclame. Daca nu puteti sa faceti acest lucru verbal, incercati macar sa puneti pe hartie nemultumirile dv. Hartia puteti sa o depuneti prin posta sau sa va duceti personal la conducere, dupa ce ati inregistrat-o. Daca imi spuneti mie , sau oricui pe acest forum, nu se rezolva nimic.

@fat frumos

Cazul tine de alt "stapan" - este vorba de Taxe si impozite , care tin de Primaria locala.

In general, responsabilizarea celor vinovati se poate face si cu batul. Cu constiinta nu s-a reusit nici pe timpul celui mai "uman" sistem social, comunismul, darmite acum, cand fiecare face ce vrea pe motiv ca suntem o tara libera.

Insist - cand aveti o nemultumire - nu ezitati si contactati conducerea.
Insa ,eu m-am referit doar la unitatile fiscului. Cunosc oamenii si stiu ca nu-si doresc sa aiba printre ei indivizi ca cei pe care i-ati evocat creandu-va probleme.
Si va asigur ca nemultumirile dvs. au ecou la conducerea tuturor unitatilor din Bucuresti. Si nu este vorba numai de comportamentul reprobabil al unor salariati ai fiscului ; este vorba si de situatii anormale create din proasta concepere a programelor, sau acte emise aiurea. Credeti ca vreunui sef de serviciu de la urmarire ii este usor sa raspunda de ce peste 30000 firme (numai din Bucuresti)
au primit somatie pentru sumele care depaseau pe cumulat 5 (cinci) lei, chiar daca le-au platit cu 2 zile intarziere ?

Trebuie sa intelegeti un lucru : niciun functionar public nu se va duce mai departe cu plangere scrisa despre problemele care nu merg. O fac doar verbal, dar in niciun caz nu in scris. Si nici sefii lor nu sunt dispusi sa comunice si mai sus ca unele masuri (ca cea exemplificata de mine) nu sunt binevenite. Nu este chiar usor sa te duci la un director general din ANAF, sau chiar la vicepresedinte si sa-i spui ca ia masuri proaste.
Daca insa plangerile vin in scris de la persoane care nu sunt subordonate vreunui sef din ANAF, atunci ele sunt inaintate cu propuneri de solutionare.

Il citez pe danike :

in concluzie, nu cred ca este rea vointa, ci doar neputinta si dezorientare.

Si cei de la "taxe si impozite" sunt tot functionari publici.
Despre raspunsurile date de catre un functionar dintr-o administratie financiara, de la biroul "asistenta contribuabil", unui contribuabil venit sa ceara o lamurire, am vorbit pe un alt topic si nu are rost sa ma repet. Sunt si alte exemple negative pe care le pot da, atat eu cat si multi dintre colegii nostri. Dar cum bine a spus domnul Savu, un forum nu este locul unde trebuie sa ne plangem de incompetenta sau reaua-vointa a functionarilor de la ghiseu.

In schimb, recunosc, am intalnit si OAMENI in administratiile financiare. Refuzata de o colega de birou, persoana de care vorbesc s-a oferit sa ma ajute in rezolvarea problemei pe care o aveam, desi nu era datoria dansei sa faca acest lucru. Este vorba de o doamna de la Administratia Financiara sector 3. Toata stima pentru aceasta persoana. De ce oare nu sunt toti la fel?

In momentul in care am postat problema acelei doamne nu am vrut sa deschid un conflict pe acest forum , imi cer scuze :( Respect ceea ce se discuta aici , deci am sa incerc sa nu mai deschid astfel de subiecte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Februarie 2010
mihaelastir, utilizator

Alte discuții în legătură

Firma cu datorii vreau s-o inchid. pot? cristinabucuresti cristinabucuresti Buna ziua. Am o firma care are 6000 ron datorie la stat. Impozite samd... As dori s-o pun pe zero cateva luni ca sa-mi pot plati datoria ( si sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Datorii la fisc contract drepturi de autor MonicaForneo MonicaForneo Buna ziua, As dori sa intreb daca stie cineva sa existe in Bucuresti firme care pot fi angajate sa rezolve la Administratiile Financiare diverse probleme ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere din oficiu tva jade_0923 jade_0923 Buna seara, Nu caut o solutie, ci doar va impartasesc o experienta neplacuta. Inaintea sarbatorile de iarna, primesc un telefon de la un prieten si imi ... (vezi toată discuția)