Interesul meu este sa platesc ratele (este vorba de un credit imobiliar), insa dobanda este mult prea mare (10,10%).
Tot ce am cerut (si astept de mai bine de un an...) este o diminuare a dobanzii, macar la cea curenta (7%) pentru noile credite.
De cand am intrat in cic (feb 2008) si acum sunt in prelungire pana in septembrie 2011, am sesizat banca de scaderea venitului, insa nu mi-a facut nici o propunere.
Problema a aparut odata cu modificarea dobanzii, care a facut ca rata lunara sa fie mai mare decat venitul meu declarat la contractarea creditului...
Tot astept un raspuns, directorul sucursalei ma asigura ca se va rezolva, sa mai rezist putin ca se vor micsora dobanzile oricum, dar cand?
De micsorat s-au micsorat (pt noile credite), insa a mea a ramas neschimbata.
Acum astept un raspuns la problema mea, dar nu stiu cum pot face sa grabesc lucrurile, pt ca nu mai pot face rost de bani, pt achitarea ratelor si nu-mi permit sa raman pe drumuri cu 2 copii...
Va rog sa ma sfatuiti, ce pot face sa pastrez apartamentul, ce propunere pot face bancii, cum se procedeaza cu clientii care se incadrau la obtinerea unui astfel de credit, insa cu acelasi venit cu care au contractat creditul, nu mai pot face fata platii ratelor curente, datorata dobanzii majorate?
(nu mai pun in discutie diminuarea veniturilor odata cu cic...) sa presupunem ca fac rost de diferenta de bani din venitul declarat, dar rata este mai mare si decat acel venit...
Multumesc mult pentru speranta pe care mi-ati dat-o, dar am tot cautat un avocat care sa ma ajute, si toti au spus sa "ma milogesc" la banca...poate rezolv ceva.
Nu mi-a scazut dobanda. Imediat dupa primul an in care era fixa, respectiv 5,8 a sarit la 10,10 si asa a ramas.