avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... daca nu am restante, nu primesc oferte mai bune de la ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

daca nu am restante, nu primesc oferte mai bune de la banca?

Buna ziua,
Am aflat de la diferite persoane care au credite la diverse banci, ca numai in momentul in care au ramas cu ratele neplatite 2 -3 luni, li s-a diminuat dobanda si banca le-a facut oferte de genul: "platiti dvs jumate din rata si platim noi restul..."
Exista asa ceva!?
Trebuie sa raman cu rate neplatite ca sa primesc un raspuns?
Astept de 1 an si ceva un raspuns pt diminuarea dobanzii si ma tot amana banca...
Sa nu mai platesc 3 rate, ca sa ma bage cineva in seama?
La pct 5 din contract scrie asa: "dobanda curenta este de 5,8% pe an si este fixa in primul an calendaristic si variabila ulterior. Dobanda fixa se mentine constanta pe o perioada de un an, incepand cu data primei trageri, cu exceptiile prevazute la pct 6 si 7. Dupa aceasta data, dobanda curenta este formata din dobanda de referinta variabila, care se afiseaza la sediile bancii, la care se adauga 1,20pp"

Creditul este in euro si l-am luat in oct 2007, mai exact pe data 01.10.2007.

Protectia consumatorilor am mai sesizat-o in legatura cu o penalizare pe care mi-a facut-o banca, (nici acum nu stiu de ce...) eu avand ratele la zi, plata o faceam in unele cazuri, scadenta fiind pe 01 ale lunii (1 dec, sb sau dum...etc) cand bancile erau inchise, astfel ca mai exista o intarziere de max pana la 6 zile.
Si eu am platit doua luni la rand cu 2 mil si ceva in plus la rata...nici in ziua de azi nu am aflat ce s-a intamplat. iar ANPC mi-a trimis un e-mail in care imi spune: "comisioane se regasesc in conditiile generale de creditare, anexa la contractul de credit la pct 3.3, 3.8, 3.9, informatii cu privire la costul produselor si serviciilor oferite de catre banca, se regasesc la loc vizibil in toate unitatile bancii..."

M-am uitat la pct 3.3 si este vorba de comisionul de rambursare anticipat.
pct 3.8 este comision de urmarire riscuri
pct 3.9 este comision de administrare in suma fixa lunara

Nu stiu de ce am platit mai mult, eu am achitat in fiecare luna, iar intarzierile nu au fost mai mari de 6 zile (doar in situatiile in care banca era inchisa)
Am uitat sa specific ca raspunsul de la ANPC mi-a venit dupa un an de cand am facut sesizarea, nici nu mai speram sa ma ajute cu ceva...iar raspunsul a fost in favoarea bancii, bineinteles.
Stiam ca au fost in control pt ca directorul bancii m-a intrebat cum vreau sa-mi raspunda: oficial cu nr de inregistrare ( la cererea de diminuare facuta de mine ulterior sesizarii), sau este suficient raspunsul primit la tf...acesta fiind deranjat de faptul ca am sesizat ANPC ca nu primesc nici un raspuns la cererea de diminuare.

Deci dobanda ta este foarte clara!
Trebuie sa mergi la banca sa vezi care este dobanda de referinta la care mai adaugi 1,2 p. si in mod sigur nu rezulta 10,10 .
Din start parerea mea este ca te fura.
La protectia consumatorilor mai fa o sesizare si spune-le ca nu respecta variatia dobanzii.Sunt OBLIGATI sa-ti raspunda in 30 de zile.
In ultimul an s-a modificat legislatia bancara si vor putea face mai multe pentru consumator.
Tu citeste OUG 174/2008 si mergi documentata sa faci sesizarea.Acum depinde mult si de judetul unde stai.
Te-ai uitat unde ti-am zis?
Te-ai uitat unde ti-am zis?


Multumesc mult pt ajutor
Ai primit mail de la mine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit imobiliar alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, am nevoie de un avocat care sa ma ajute intr-o problema cu [i]o banca[/i] , in privinta unui credit imobiliar. Sunt la zi cu toate ratele, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca--politist pepenasul pepenasul In anul 2007, am luat un credit ipotecar de la Banca pe o perioada de 20 ani. Dobanda in primul an fiind fixa si ulterior variabila. Pana in anul 2010 am ... (vezi toată discuția)
Diminuare dobanda la credit imobiliar alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, va rog ma poate sfatui cineva - cum pot obtine o diminuare a dobanzii in conditiile in care ulterior contractarii creditului am intrat in cic ... (vezi toată discuția)