avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit pe chirii
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit pe chirii

Buna ziua,as avea o intrebare legata de momentul efectiv cand se plateste impozitul pe chirie in cazul persoanei fizice?in fiecare luna,la 3 luni,anticipat?..cum e?

Iar in cazul special in care se stipuleaza in contractul de inchiriere ca plata se face anticipat pe 1 an?

Multumesc anticipat
Daniela
Cel mai recent răspuns: badela , utilizator 13:45, 3 Iunie 2009
CALENDARUL OBLIGATIILOR FISCALE ALE CONTRIBUABILILOR PERSOANE FIZICE
SI ASOCIATII FARA PERSONALITATE JURIDICA PE ANUL 2006,
PRIVIND IMPOZITUL PE VENIT

sursa: www.mfinante.ro
-------------------------------------------------------------------
Efectuarea platilor anticipate aferente trim.I 2006

• contribuabilii care realizeaza venituri din activitati independente si din cedarea folosintei bunurilor, ...

Termen: 15 martie 2006

Codul Fiscal Modificat** art.82
--------------------------------------------------------------------
Efectuarea platilor anticipate aferente trim.II 2006

• contribuabilii care realizeaza venituri ...din cedarea folosintei bunurilor, ...

Termen: 15 iunie 2006

Codul Fiscal Modificat** art.82
------------------------------------------------------------------
Efectuarea platilor anticipate aferente trim.III 2006

• contribuabilii care realizeaza venituri ...din cedarea folosintei bunurilor

Termen: 15 septembrie 2006

Codul Fiscal Modificat** art.82 alin.3
--------------------------------------------------------------------
Efectuarea platilor anticipate aferente trim.IV 2006

• contribuabilii care realizeaza venituri ...din cedarea folosintei bunurilor

Termen:15 decembrie 2006

Codul Fiscal Modificat** art.82 alin.3

...chiar daca chiria s-a perceput anticipat tot la trei luni se platestew impozitul...
Am 2 intrebari:

1.Daca platesti in avans impozitul aferent, beneficiezi de vreo reducere?

2.Si ce se intampla daca platesti in avans impozitul si chiriasul pleaca intre timp?(mai recuperezi impozitul pe care l-ai platit in avans)?

Multumesc.
Pai ideea e sa nu platesti in avans, ca prestatia contractuala nu poate fi data in avans de proprietar si te expui unui risc pe care l-ai si mentionat. De recuperat l-ai putea recupera din impozitele pe care le ai mai apoi de platit, nu ti se dau bani cash inapoi.
Stiti cumva daca impozitl pe venit se poate plati si direct in contul lor(eu am homebanking) pentru a evita pierderea timpului pe la cozile lor?

Si in legatura cu declaratia pe venitul global, poate fi depusa si prin posta sau trebuie depusa personal?

Alte discuții în legătură

chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)
Cum aflu/calculez impozitul pe venitul global? apollo apollo M-ar interesa modalitatea de calcul a impozitului pe venitul global. Dominiciliul este in strainatate si singurul venit este cel din inchirierea apartamentului ... (vezi toată discuția)
Închiriere apartament noriszah noriszah Vreau sa inchiriez un apartament intre luna decembrie 2017 si iunie 2018 . Este necesar completare declaratie anaf pentru inchiriere apartament daca am sub un ... (vezi toată discuția)