Buna ziua,as avea o intrebare legata de momentul efectiv cand se plateste impozitul pe chirie in cazul persoanei fizice?in fiecare luna,la 3 luni,anticipat?..cum e?
Iar in cazul special in care se stipuleaza in contractul de inchiriere ca plata se face anticipat pe 1 an?
Am o intrebare referitoare la aceste declaratii de impunere: eu am venituri din drepturi de autor pe care le declar la circa financiara. Din acest an, am si un venit provenit din chirie, inregistrat la circa financiara. la anul va trebui sa declar, alaturi de mdrepturile de autor, si acest venit din chirii?!inca odata, pe langa faptul ca l-am declarat oricum la circa si ca am platit banii in avans(impozitul)?!Multumesc!
- drepturi de proprietate intelectuală: invenţii, drepturi de autor ...
- aţi avut venituri din cedarea folosinţei bunurilor, adică aţi închiriat/cedat un apartament, o casă, un teren, un utilaj, un vehicul ...(bunuri imobile şi mobile)
- aţi avut venituri din activităţi agricole (legume, pepiniere etc.) determinate în sistem real, adică ţineţi contabilitate în partidă simplă
- aţi avut venituri din tranzacţii cu titluri de valoare,
Raspunsul concret la intrebarea dvs. este:
Trebuie sa depuneti pana la data de 15 mai a anului urmator Declaratia 200 - privind veniturile realizate in anul anterior din drepturi de autor si din chirii, chiar daca pentru veniturile din chirii ati platit un impozit anticipat ("in avans " cum spuneti dvs.). Se declara ("inca odata") deoarece, s'ar putea ca venitul realizat efectiv (din chirii) fata de acela declarat prin Declaratia 220 - privind venitul estimat sa difere (in sensul ca s-ar putea sa fi reziliat contractul de inchiriere mai inainte de 31 decembrie...)