avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1627 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actionarea in instanta a restantierilor, fara avocat?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actionarea in instanta a restantierilor, fara avocat?

Buna ziua,
In asociatia noastra avem mai multi restantieri la plata intretinerii,deci nu avem bani pentru a angaja un avocat.As vrea sa stiu care sunt pasi pentru ai actiona in judecata
pentru recuperarea datoriilor si daca o putem face fara avocat ?
Mentionez ca s-au facut doar notificari prin posta .
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 12:27, 6 Decembrie 2010
elga50 a scris:

Cititi toata legea si de mai multe ori pana o veti intelege!
Art. 28 nu are legatura cu marea majoritate a proprietarilor dintr-un bloc.
Restantierii sunt dati in judecata de asociatia de proprietari.
Nu stiu de ce stati de 4 ani intr-un proces, dar in mod sigur nu din cauza art.28 al legii 230/2007

stau in acest proces pentru ca am fost indolent .. nu am invatat ,nu am cerut sfaturi si a trebuit sa-l lungesc . cu art 28/ lg 230/2007 pe 25 nov. cand am termen la judecatorie voi avea castig de cauza.
Daca aveti contracte separate si individuale cu furnizorii, puteti invoca art.28.
Altfel, o faceti degeaba!
d-na elga doar o fraza din punctul 1 al art 28 se refera la contracte individuale , punctele 2 si 3 se refera la SERVICIILE PUBLICE DE UTILITATI si SERVICIUL DE INTERMEDIERE.

pentru serviciul public de utilitati FURNIZORUL trebuie sa ma actioneze in justitie. daca ma actioneaza administratia poate ,cere doar salariile si cheltuielile ptr diverse aiureli.

Aveti contract cu furnizorul de apa rece, de apa calda si caldura, de gaze, de electricitate?
Daca nu, pentru furnizori dv. nu existati, asa ca lui (furnizorului) dv. nu-i datorati nimic.
Am contract individual cu RADET si ENEL. Cu ele sunt la zi. Nu am contract individual cu gazele, iar restantele sunt la celelalte cheltuieli de intretinere ale blocului, plus gazele. Daca sunt dat in judecata in contencios administrativ la mijlocul lunii noiembrie, cam la ce data va fi primul termen ? Aproximativ.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
dorumihalache, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum recupereaza furnizorii de utilitati datoriile de la asociatia de proprietari? merepere merepere pe scurt: am patit-o cu administratora. asociatia are datorii mari la RADET. am facut esalonari insa nu toti proprietarii platesc pe motiv ca vor gasi metode ... (vezi toată discuția)
Oprirea apei la asociatia de proprietari lenny lenny Buna, In blocul in care stam sunt foarte multi restantieri si am primit deja a doua notificare ca se va taia apa la tot blocul daca nu se recupereaza ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere grigorevasile grigorevasile Poate furnizorul de energie termica sa ia masuri impotriva datornicilor la intretinere,nevand incheiat un contract individual? (vezi toată discuția)