avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Actionarea in instanta a restantierilor, fara avocat?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Actionarea in instanta a restantierilor, fara avocat?

Buna ziua,
In asociatia noastra avem mai multi restantieri la plata intretinerii,deci nu avem bani pentru a angaja un avocat.As vrea sa stiu care sunt pasi pentru ai actiona in judecata
pentru recuperarea datoriilor si daca o putem face fara avocat ?
Mentionez ca s-au facut doar notificari prin posta .
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 12:27, 6 Decembrie 2010
ptr elga50 dupa cum am zis intr-un comentariu am reusit sa castig procesul cu asociatia de propietari prin invocarea art 28 din lg 230 neavand contorizare separata. cand voi lua hotararea judecatoreasca am sa va postez o copie pe site ca sa vedeti si dvs ca nu numai eu am inteles corect art 28
Asteptam cu interes!
Pentru @cata1974:
Am lecturat mesajele dvs insa nu am inteles bine tot ce-ati spus.
Deci ati mostenit o locuinta si timp de 7 ani nu v-ati achitat cotele de contributie nici la asociatie unde ar fi trebuit sa fiti membru (daca nu sunteti membru cu drepturi depline este vina dvs, insa chiar si asa, nu aveti drepturi, dar aveti obligatii - vezi drepturi si obligatiile prop. ) - si nici la furnizorii de servicii publice de utilitati cu care aveti incheiate contracte individuale.
Bun, am inteles, indolenta-indolenta, dar nici chiar asa! Pai nu te supara frate, daca cei de la as. prop. te-au dat in judecata si nu au castigat acest proces, inseamna ca nu au ce cauta acolo. Apoi, furnizorii despre care spuneati ca aveti incheiate contracte separate, au dormit in papuci sau acolo v-ati achitat debitele?
Per total este bine ca ne informati, abia astept sentinta cu caracter definitiv pe care o veti posta undeva pe-aici, sa o afisez si eu la asociatie, sa afle lumea cum se poate consuma fara sa platesti, ca tot avem de ce ne agata daca ne da as. prop. in judecata...
Si totusi, ne spui si noua, asa de curiozitate de ce nu ai vrut sa-ti achiti debitele catre as. prop., asa de-a dracu' sau ai avut alte motive? Pentru ca asa cum stii mai sunt si niste obligatii pe-acolo, la comun, mai arde un bec, ba o fomeie de serviciu care matura si spala scarile, oarece reparatii ca deh, in 7 ani se pot intampla destule...
@Adam Grecu
Nu @cata1974 are contracte separate cu furnizorii - adica nu ne spune ca ar avea asa ceva, ci alt utilizator, @dorumihalache, care s-a interpus intre timp in discutie!
Asta am intrebat si eu, daca are contracte separate si nu mi-a raspuns, dar zice acum ca a castigat procesul cu asociatie pe art. 28 din lege. Si eu astept sa vad aceasta hotarare judecatoreasca, data in temeiul acestui articol....ca despre asta este vorba. Nu ma intereseaza daca a castigat procesul pentru alte ratiuni si pe alte temeiuri, decat pe art.28 strictamente
Da, am reluat un pic discutiile purtate si am constatat ca aveti dreptate @elga50. Deci una peste alta, judecatoria xxx a concluzionat ca putem locui la bloc fara sa platim, invocand nush' ce articol de lege (bravos baieti destepti care stiti sa traduceti bine legea).
Insa, cineva tot trebuie sa plateasca! Daca stimabilul user poate sa faca o mica statistica cu varsta vecinilor sai din imobilul dobandit moca, v-a constata ca majoritatea sunt persoane in varsta, majoritatea pensionari care voles-noles, cum primesc pensia, sunt primii la achitat intretinerea! Si noi in asociatie avem familii tinere, majoritatea sunt oameni la locul lor - adica consuma, platesc consumatia - insa sunt si proprietari care ca si prietenul nostru, dupa consumatie dau bir cu fugitii... Insa faza nu tine mult, 2-3 luni si-si revin ca altfel nu se poate...
Nu stiu daca pe acest topic sau in alta parte se punea problema: cum de tanar, batran sau cum o mai fi el dom' proprietar reuseste sa-si mentina abonamentul la telefon (unii au abonament la 2-3 retele), la energie electrica, la gaze naturale, la internet sau CATV, unde sumele puse in discutie nu sant de colo? Stie cineva raspunsul la aceasta intrebare? Cred ca da, deci prietene, esti proprietar, consumi - platesti, altfel vecinii dumitale sunt prosti de-a binelea ca te suporta printre ei, iar cu instanta despre care faci vorbire, sa ma lasi in pace, e ca la noi in romanica, fenteaza unii procese de miliarde nu de doua parale ca la as. prop. ...
Da, sunt si eu curios de promisiunea facuta de a atasa sentinta definitiva, cu referire desigur la acest art. 28...

Alte discuții în legătură

Cum recupereaza furnizorii de utilitati datoriile de la asociatia de proprietari? merepere merepere pe scurt: am patit-o cu administratora. asociatia are datorii mari la RADET. am facut esalonari insa nu toti proprietarii platesc pe motiv ca vor gasi metode ... (vezi toată discuția)
Oprirea apei la asociatia de proprietari lenny lenny Buna, In blocul in care stam sunt foarte multi restantieri si am primit deja a doua notificare ca se va taia apa la tot blocul daca nu se recupereaza ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere grigorevasile grigorevasile Poate furnizorul de energie termica sa ia masuri impotriva datornicilor la intretinere,nevand incheiat un contract individual? (vezi toată discuția)