avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... SORA MEA A MURIT IN ACCIDENT DE MASINA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

SORA MEA A MURIT IN ACCIDENT DE MASINA

SORA MEA SE AFLA INTR-O MASINA CARE A FOST IMPLICATA INTR-UN ACCIDENT ,IN URMA IMPACTULUI AU DECEDAT CEI DOI PASAGERI INCLUSIV SOFERII DIN AMBELE MASINI,FIIND VORBA DE COLIZIUNE FRONTALA,BENEFICIAZA SORA MEA DE ASIGURARE?MENTIONEZ CA MASINA ERA IN LEASING,APARTINEA CELUILAT PASAGER CARE SE AFLA IN MASINA CU SORA MEA.EA DACA A FOST VICTIMA BENEFICIZA DE ASIGURARE?NE PUTEM CONSTITUI PARTE CIVILA?CUM SA PROCEDAM?IA RAMAS UN COPIL,ACUM ESTE IN TUTELA TATALUI MEU.VA ROG SA MA AJUTATI.MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: anucy , utilizator 09:48, 25 Februarie 2010
In caz de vatamare corporala sau deces ,despagubirile se acorda atat pentru persoanele aflate in afara autovehiculului care a produs accidentul ,cat si pentru persoanele aflate in acel autovehicul,cu exceptia conducatorului autovehiculului respectiv.
Sunt despagubiti si sotul (sotia)sau persoanele care se afla in intretinerea asiguratului sau conducatorului autovehiculului asigurat,raspunzator de producerea pagubei.
Ultima modificare: Joi, 25 Februarie 2010
ContSters76710, utilizator
In oricare dintre ipoteze, culpa exclusiva a unuia dintre soferi sau culpa comuna, rudele ca persoane indreptatite pot fi beneficiarii indemnizatiei cuvenite ca urmare a decesului sorei dvs., in temeiul Normelor de aplicare a Ordinului in vigoare la data evenimentului si a L 136/1995 conform asigurarii de raspundere civila auto. Nu este necesar ca anterior decesului, pentru sora dvs. sa fi existat vreo polita de asigurare facultativa "accidente persoane" sau o polita de asigurare a pasagerilor incheiata de proprietar sau utilizator in anume situatii.
Avind in vedere ca ambii soferi au decedat in tragicul eveniment, parchetul va da o rezolutie de neincepere a urmaririi penale in temeiul art. 228 Cpp coroborat cu art. 10 lit.g Cpp, caz in care nu puteti sa va constituiti parte civila deoarece nu va exista un proces penal in care sa se solutioneze latura civila.
Pentru a putea primi despagubirea va aveti adresa direct asiguratorului care a incheiat asigurarea obligatorie de raspundere civila -RCA- pentru autovehiculul condus de vinovat insa dosarul de dauna trebuie intocmit si urmarit cu foarte mare atentie, de preferat cu ajutorul unei persoane cu experienta.

I L O
Va multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns,multumesc pentru condoleante,suntem distrusi din cauza acestui eveniment,nu stiu daca ne vom reveni vreodata,insa trebuie sa avem grija de fiul sau,il iubea enorm,asa ca trebuie sa-i contiunuam visele in privinta copilului.Nu stim a ciu este vina deocamdata,sora mea era pasager in masina,nu conducea,cei de la politie au spus ca vina o stabileste parchetul.IN ACCIDENTUL RESPECTIV exista un singur supravietuitor si de accea inca dosarul nu a ajuns in parchet,trebuie audiat,si inca nu este externat(asa au spus politistii).voi angaja un avocat,ii datoram asa fiului surorei mele.Si asa nu stim cum va trece peste asta,la fel si noi.Parca simt ca viata noastra sa oprit in ziua accea fatala de 24 decembrie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu victima Mădălina Barbu Mădălina Barbu Buna ziua ,prietenul meu a fost implicat într-un accident în care fratele său a decedat.Mentionez ca el era pasager si prietenul meu era șoferul.Mama lor ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)
Aciident daune silviu balea silviu balea am avut aciident cu masina si as vrea sa stiu daca rca ma va despagubii in cazul in care nu a mai fost implicata nici o masina in accident. masina nu este pe ... (vezi toată discuția)