in urma unui accident rutier cu vatamarea corporala grava a unei persoane[eu fiind soferul] doresc sa stiu ce am de facut in cazul in care partea vatamata nu a depus plangere pana acum desi au trecut aproape 6 luni iar acesta a primit 55-58 zile de ingrijiri medicale?
ati revenit cu noi detalii.In practica daca victima e minor si parintii nu sunt in tara iar bunicii nu au fost imputerniciti de parinti sa ii reprezinte in orice situatii ,din acest motiv nu se aplica prev.art.284 c.p.p, adica depunerea plangerii in termen de 2 luni.
se poate sa se efectueze totusi o expertiza tehnica auto pt.stabilirea vinovatiei si in acest caz este o portita de finalizare a dosarului.
Orice document care poate proba demersurile dvs pentru recuperarea minorului sunt favorabile dvs si vor fi luate in considerare de organul de cercetare
Impacarea partilor ,este ideala pentru ca inlatura raspunderea penala
Trecand mai mult de doula luni de la producerea faptei,si fiind vorba despre ingirjiri medicale pana in 60 de zile,partea vatamata nu mai poate formula plangere penala impotriva dvs.
Puteti avea insa probleme daca numarul de zile de ingrijiri medicale,depaseste cifra de 60msituatie in care urmarirea penala se incepe din oficiu,.
Pe de alta parte,corect si cinstit ar fi sa ajutati baneste un om a carui suferinta i-ati cauzat-o