Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml latime pe 100 de metri si dupa acea se strimteaza la 13 ml.Tatal meu este mort in 1995.Bunica mea a scos titlul de propietatepe numele dinsei.Specific bunica a trait la oras, tatal meu a platit taxele timp de 40 si ceva de ani.In primarie tatal meu are rol.exista si alti 40000 mp in extravilan.Surorile lui taica.miu vor sa aiba dreptul si la cimp si la terenul unde este construita casa. Noi am renuntat la tot ce este extravilan si vrem sa ramanem ,cu casa .si curtea.Se poate? Mai exista alte 4 surori la mostenire cu taica-miu.Intrebaredaca putem sa facem acte . pe terenul care este amplasata curte noi platind taxe de 40 de ani.Va multumesc mult,pentru raspuns
In primul rand vreau sa va multumesc ca a-ti avut amabilitatea si buna vointa de a-mi raspunde.1-succesiune de pe urma tatalui a fost dezbatuta la 4,5 luni dupa ce a murit. Masa succesorala :casa si terenul din curte numai ca s-a o greseala prima data cei de la primarie i-a dat scris ca are 3100.Dar in titlul de propietate scrie ca sunt 4100.mp.,teren la camp nu a fost trecut in certificatul de mostenitor. 2-tatal a platit tot timpul impozit pentru casa lui si pentru terenul din curte.3-Bunica este moarta dupa tatal meu in 2002.nu a locuit cu tatal meu in ultimi 40. Casa a fost construita prin ani 68 fara autorizatie, adeverinta 353 din 1996 a fost eliberata de primarie.Terenul a fost dobandit de defuntul prin mostenire de la tatal sau de peste 30 de ani fara a detine acte scrise.asta este scris in certificatul de mostenitor.Mentionez ca titlul de propietate a fost eliberat in iulie 1994 inainte sa moara tatal meu.Noi nu stiam ca a fost deja eliberat certificatul de propietate,pentru ca a fost deja de una din surori. Tatal meu avand rol la primarie de peste 40 de ani platind toate taxele.Precizez cand s-a eliberat autorizatia pentru terenul numai de 800m si curtea are 4100.mp. autorizatie Memoriu justificativ dar nu se mai vede anul cand a foast eliberata.are toate stampilele.
Succesiune
danielapreda
Buna ziua,
Tatal meu a decedat in august 2015 iar mama in decembrie 2015.
Noi suntem doi frati si am dori sa facem succesiunea.
Cand a facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Iesire indiviziune
MITI78
Cum pot deveni proprietarul casei in care a locuit tatal meu avand urmatoarele documente¨: -Titlu de proprietate pe numele bunicului decedat in care mai apar ... (vezi toată discuția)