Buna ziua am si eu o intrebare , am mai deschis subiectul dar nu mi-a raspuns nimeni inca. Pot cere rezolutiounea unui contract de inchiriere ptr un spatiu din cauza ca mi-au fost ascunse niste fapte. Ex. nu stiam ca mama proprietarului sta practic in acelasi spatiu - ne desparte un geam( mentionez ca spatiul respectiv este la casa), bucataria nu este bucatarie cu o " chestie " cu o chiuveta desi in contract nu mentionam despre asta, dar eu nu vazusem ascea parte a casei ptr ca mi-a spus ca are fostul chirias marfa, unul din vecini care este cu casa la 1 m si jumatate de spatiu- asa zisul spatiu este pe hat nu mai il desparte nici un gard nu este de acord sa functionez ca bar si mi-a mentionat asta in scris. Plus ca eu am facut contractul de inchiriere ca pers fizica deci nu pot folosi spatiul cu destinatie comerciala si nici nu am mai mers mai departe cu infiintarea societatii cand dupa ce vecinii mi-au comunicat in scris ca nu sunt de acord. Si apoi si propr este un dobitoc care dorea sa ma prinda pe un an de zile...ptr ca dupa incheirea contractului pe pers fizica a inceput cu telefoanele ca doreste sa facem contractul fara clauze de reziliere ..eu impusesem o clauza de reziliere - ma refer la cel care urma sa il facem pe pers juridica dupa ce finfiintam societate, ca a gasit alt chirias cu o suma mai mare...intimidari de tot felul.
Va rog mult dati-mi si mie o solutie sa desfiintez acest contract....nu mai vreau sa mai aud de acel om. Am facut contractul in 08.02.2010 iar intr-o sapt cand mi-a dat o cheie si am vazut ceea ce v-am spus mai sus plus faptul ca se infiltra apa din tavan si putea fi afectata instalatia electrica . Pe 17.02.2010 ne-am intanlit la spatiu si i-am dat o notificare prin care refuzam sa iau spatiul in primire si ca doresc banii inapoi - chiria pe 3 luni pe care o platisem. Nu mi-a semnat acea notificare , i-am lasat-o asa cu cumnata mea ca martor si i-am trimis si prin posta cu confirmare de primire dar bineinteles ca nu s-a dus sa o ia. I-am dat un termen pana pe 05.03.2010 dar bineinteles ca nu s-a sinchisit. Ce ma sfatuiti sa fac...contractul trebuia sa inceapa de la 01.03.2010 deci practic el nu incepuse sa isi produca efectele in momentul notificarii.
Va rog mult dati-mi un sfat vreau sa introduc actiunea in instanta zilele astea, nu imi mai permit sa mai pierd nici un ban, nu ma bani nici de avocat. Si cat ar fi taxa de timbru ptr suma de 3600 Ron + chelt de judecata. Multumesc anticipat.
In regula, am inteles o sa incerc sa ma leg nu de contract pe care din moment ce l-am semnat nu se mai poate face nimic. O sa ma leg de alte aspecte ..si anume ca daca as fi cunoscut unele elemente nu as fi incheiat acel act. Incerc sa il actionez in judecata pentru faptul ca mi-a ascuns faptul ca: in tavan sunt infiltratii si poate afecta serios instalatia electrica ceea ce nu am stiut - in contract ma oblig sa raspund partimonial in caz de distrugere/degradare pana la luarea in primire cu proces verbal; In acest timp am observat aceste elemente contractuale importante - 1. infiltratiile,; 2.faptul ca mama proprietarului locuieste intr-o parte a acelei case/ ne desparte un geam ; eu acea parte a asa zisului spatiu comercial care este la casa nu l-am vazut si nu am stiut despre ce este vorba, mi-a spus ca mai ia ramas niste marfa fostului chirias. Eu am refuzat luarea in primire a spatiului si i-am trimis o notificare cu 15 zile inainte de a-si produce efectul contractul de inchiriere. Pe 15 febr i-am trimis notificarea ca doresc rezilierea .
Mai am o rugaminte.. care este taxa de timbru judiciarc ptr suma de 3600 lei si daca mai treb sa mai timbrez si cu alta suma. Multumesc anticipat.
51 lei + 8% pentru ce depăşeşte 500 lei, asta e taxa. Mi-e insa ca trebuie sa platiti la valoarea contractului, nu la cat ati achitat pana acum...
De contract trebuie sa va legati, precum si de dispozitiile legale aplicabile acestuia in mod imperativ.
Infiltratiile nu se vedeau? Imobilul e inchiriat in intregime, pare ca include si partea unde sta mama prop? Sau e delimitat pe camere etc.?
1. Infiltratiile nu se vedeau o data pentru ca in perioada in care am fost (ianuarie sfarsit) la vizionare era fff frig -15 grade si nu curgea intr-unul dintre locuri ( tavanul este fals din lemn sau ceva de genul asta nu se vedea nimic dar era ff ger afara si nu prea era cazul sa curga si eu stau la 10 si nu imi ploua decat deca se dezgheata); in celalat loc nu vazusem ptr ca este pe un hol care era incuiat in acel moment.
2. Imobilul este delimitat in mai multe incaperi - baie , porcaria de bucatarie si o camera, iar 2 usi cu geamurile aferente (este o casa mai veche cu extindere de fapt) dar spre locuinta mamei. Acest lucru eu nu il cunosteam inainte.
3. Contractul este facut pe 1 an , domnul X, nu vroia sa scriem nimic de banii primiti in avans decat de cei ptr luna in curs si nici de faptul ca i-am platit chiria pe inca 2 luni , dar l-a sfarsitul contractului a scris ceva de genul " S-a primit chiria ptr luna martie si chiria ultimelor luni, inaintea rezilierii din partea chiriasuilui a contractului. in suma de xxxx." Ce credeti ca poate insemna asta. .... Plus ca nu am nici o factura ,chitanta..nimic dar stiu ca astea le poate scrie ulterior si sa spuna ca nu le-am luat...desi nu apare semnatura mea pe ele.Contractul este facut proprietar pers juridica, chirias eu pers fizica.Urma sa refac contr de inchiriere dupa ce am luat rezervarea de nume dar renunt sa mai fac ceva in sensul asta. Oare am vreo sansa???
Contractul e scris fff aiurea - revin cu rezilierea contractului citez din contract - eu deja nu mai inteleg dar poate ma lamuriti cumva : "rezilierea contractului nu poate avea loc inaintea expirarii termenului contractului (1 an), sau cu instiintarea proprietarului in prealabil in scris cu 60 de zile inainte" ; -aici sunt de tot in ceata - nu se poate rezilia sau se poate rezilia dar cu instiintarea prealabila. D-voastra ce intelegeti?
Eu sunt deja "in ceata' cu exprimarea omului asta si binenteles in acel moment nu am luat ad literam - am vazut ca scrie si de reziliere -si am semnat.
La ce anume faceti referire cand spuneti valoarea contractului???
Eu am dat chiria pe 3 luni si o doresc inapoi din motivele enumerate mai sus.Nu m-am folosit nici o zi de acel spatiu contractul nu isi produse-se inca efectul cand eu l-am instiintat verbal si in scris ca refuz sa iau in primire si i-am dat notificarea.
Contractul trebuia sa inceapa cu data de 01.03.2010 si eu i-am dat notificarea pe 17.02.2010.