avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mansarde
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mansarde

De ce aprobari are nevoie o firma care vrea sa construiasca mansarde?
Cel mai recent răspuns: PPPP , utilizator 16:13, 10 August 2008
In schimbul eliberarii autorizatiei de constructie?:O
Buna ziua tuturor.
Sunt nou pe acest forum si inca de la bun inceput vreu sa-mi arat admiratia fata de calitatea raspunsurilor oferite de specialisti.
Acum vine si intrebarea mea:
Ce optiuni as mai avea in situatia in care m-am lovit de refuzul celorlalti proprietari (pe unii nu ii intereseaza pt ca locuiesc la etajul I, altiii au pretentii financiare) din blocul in care locuiesc, de a incerca sa rezolvam problema infiltratiilor de apa prin tavan prin cefectuarea unei hidoizolatii de calitate sau construirea unui acoperis/mansarda.
Mentionez ca locuiesc la etajul 4 si imi ploua in apartament dupa ce in urma cu 2 ani "s-a facut" o hidroizolatie.
Cu speranta primirii unei solutii din partea d-voastra, va multumesc.
Legea privind masnsardele sau spatiile comune ale unui bloc este o tampenie. Toate spatiile comuna (spatiul de deasupra blocului, uscatoarele, etc) apartin tuturor locatarilor si daca se doreste a se face ceva cu acestea este nevoie de acordul tuturor locatarilor (100%). Problema este ca in momentul in care trebuie sa contribuie la intretinerea acestor spatii nimeni nu doreste acest lucru. Daca ar fi vorba de obtinerea unor beneficii materiale toti sunt stapani (ex. vanzarea unui uscator, mansardarea blocului etc). Stiu ca asta nu e un raspuns dar cam asa sta situatia.
Singura solutie ramane judecata:(
Ii dati in judecata, cereti instantei sa va autorizeze sa faceti lucrarea si pe seama lor, cu obligarea lor la plata sumelor ce le revin.
Insa va trebui sa dati banii dvs si abia apoi sa ii cereti de la ei.

Asta e explicatia simplista a problemei.:)
Multumesc durusoctavia .
Se pare ca daca noi, cei de la 4 dorim sa ne protejam de intemparii, nu ne ramane decat sa-i dam pe acei 3 proprietari in judecata - asa cum spunea si ne_nicku.
O sa va tin la curent cu reultatul acestei "epopei" ;)
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Pod bloc ContSters225393 ContSters225393 Auna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu p+5+m,podul nu este prins in autorizatia de constructie si nici in intabulare,adica podul din acte nu i revine ... (vezi toată discuția)
Acoperirea blocului cu mansarda Bozzo_NT Bozzo_NT Am mai intalnit forumuri pe care s-a discutat aceasta problema dar nu am reusit sa gasesc un raspuns precis la ceea ce ma intereseaza, motiv pentru care m-am ... (vezi toată discuția)