avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prescriptia raspunderii penale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prescriptia raspunderii penale

in cazul in care parchetul spune ca a intervenit prescriptia raspunderii penale, mai stabileste existenta faptei, respectiv a vinovatiei?

desi nu fac penale, acesta este dos pe care -l am maine#-o
Ultima modificare: Joi, 18 Martie 2010
ContSters126925, utilizator
Pai solutia va fi aceeasi, de vreme ce ivinuitul/inculpatul nu mai poate fi tras la raspundere penala. Sigur, conform legii , partea vatamata are dreptul sa faca plangere la prim procurorul parchetului impotriva solutiei procurorului, asa cum are dreptul apoi sa se planga si instantei , insa , nu vad cum ar fi posibil ca cei carora se plange partea vatamata sa dea o alta solutie, de vreme ce intervenirea prescriptiei este unul din motivele prevazute de art. 10 , lit. g C. pr. pen pentru care se impune incetarea procesului penal.
Prescriptia inlaturand raspunderea penala,cercetarea nu mai poate continua in baza textelor evidentiate de distinsa d-na consilier.
Cercetarea penala,mai pota continua la cererea expresa a inculpatului,care prin administrarea de probatorii,dorestea sa isi dovedeasca nevinovatia
Ce se intampla cu vinovatia in cazul prescriptiei raspunderii penale? Si in cazul in care exista o paguba materiala ce se intampla cu aceasta?
Nu se mai ajunge pana la stabilirea vinovatiei. Se face aplicarea art 10 lit g C.p.p. si se dispune incetarea urmaririi penale sau incetarea procesului penal.
Prescriptia raspunderii penale este o cauza de impiedicare a exercitarii actiunii penale.
Cat despre paguba materiala... se poate urma calea civila.

Av. Claudiu Sorin Feteanu
Daca s-a prescris tragerea la raspundere penala s-a terminat si cu raspunderea civila daca nu a deschis un proces civil care a fost suspendat.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Prescriptia raspunderii penale, continuarea actiunii civile calytul calytul in dosar penal a intervenit prescriptia raspunderii penale si a incetat procesul penal, dar lasa nesolutionata actiunea civila.Ce trebuie sa fac eu pentru ... (vezi toată discuția)
Justitia romana pedepseste de 2 ori aceeasi fapta. Statescu Statescu Buna ziua! Un tanar ( 23 ani), in autobuz, a furat, din buzunarul unui calator, un telefon. A fost surprins si lovit cu un pumn. Telefonul a fost recuperat ... (vezi toată discuția)
Sechestru penal de radiat sammy44 sammy44 Parchetul de pe langa Judecatoria sector 3 a instituit masura asiguratorie a sechestrului ipotecar asupra unui imobil si intrucat s-a dispus scoaterea de sub ... (vezi toată discuția)