avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 108 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM 2007-2010
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM 2007-2010

CCM 2007-2010
TITLUL II - Contractul individual de muncă
CAPITOLUL 1 - Încheierea contractului individual de muncă
Art. 11. [clauze prohibite]
Clauzele contractului individual de muncă nu pot conţine prevederi contrare sau drepturi sub nivelul minim stabilit prin acte normative ori prin contracte colective de muncă.


1. Părţile contractului individual de muncă nu pot deroga de la structura-cadru a acestuia, astfel cum a fost stabilită prin Ordinul ministrului muncii şi solidarităţii sociale nr. 64/2003 ...


Exista vreo sansa sa se modifice si Ordinul MMSS 64/2003 avand in vedere CCM 2007-2010...altfel...mi se pare ca... nu prea are aplicabilitate :(

Art. 40. - (1) Se stabilesc urmatorii coeficienti minimi de ierarhizare, pentru urmatoarele categorii de salariati:
a) muncitori:
1. necalificati = 1;
2. calificati = 1,2;
b) personal administrativ incadrat in functii pentru care conditia de pregatire este:
1. liceala = 1,2;
2. postliceala = 1.25;
c) personal de specialitate incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este:
2. scoala de maistri = 1,3;
3. studii superioare de scurta durata =1,5;
d) personal incadrat pe functii pentru care conditia de pregatire este cea de studii superioare = 2;
(2) Coeficientii de salarizare de la alin. 1 se aplica la salariul minim negociat pe societate.
(3) Salarizarea personalului incadrat conform alin. 1 se va stabili tinand cont si de standardele ocupationale corespunzatoare ocupatiei respective.
(4) Salariul de baza minim brut negociat pentru un program complet de lucru de 170 de ore, in medie, este de 440 lei, adica 2,59 lei/ora, incepand cu 1 ianuarie 2007.
Cel mai recent răspuns: azul , utilizator 12:19, 13 Februarie 2007
imi poate spune cinva unde gasesc CCM la nivel de ramura pt constructii? PLS :D :"> :D
Am urmarit acest topic si cred ca nu strica sa consultati si standardele ocupationale mentionate la art. 40 alin. 3 care se gasesc la adresa [ link extern ] >
nu functioneaza link-ul
asteptam miine vesti din partea ta
nu stiu de ce nu functioneaza link-ul, insa poti merge pe www.cnfpa.ro si din meniul din stinga alegi "standarde ocupationale". din fereastra care apare alegi "lista so" iar in continuare din optiunea de sus alegi domeniul care te intereseaza. din pacate nu au fost elaborate (sau aprobate) standarde pentru toate ocupatiile din COR, dar cine stie, poate ai bafta.
Tot nu-mi functioneaza Legis-ul X-( Ideea este urmatoarea: la stabilirea salariului de baza se utilizeaza si HG "privind aprobarea Metodologiei pentru stabilirea normelor de evaluare a performanţelor profesionale individuale şi de aplicare a criteriilor de stabilire a salariilor de bază între limite" (puteti incepe cautarea de la HG 749/1998, care din cite imi amintesc a fost anulata si inlocuita), precum si HG "privind aplicarea Metodologiei pentru stabilirea normelor de evaluare a performanţelor profesionale individuale şi de aplicare a criteriilor de stabilire a salariilor de bază între limite, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr.749/1998, şi personalului de specialitate încadrat în instituţiile publice din ...." (vezi sectorul care te intereseaza).
COnform acestor HG, fisa postului si fisa de evaluare a performantelor profesionale individuale se elaborareaza in baza standardului ocupational aferent postului respectiv. Acst lucru are impact in stabilirea coeficientilor care intra in formulele de calcul ale salariului de baza intre limite (min si max). Drept urmare, daca acesti coeficienti nu sunt stabiliti corect atunci si salariile vor avea de suferit. In cazul meu si al directorului unitatii diferenta la salariul de baza este de 100 RON mai putin :((. Si asta numai pt ca sunt persoane carora nu le plac ochii nostrii, asta ca sa nu-i acuz de incomptenta :D. Nu mai vorbesc despre faptul ca am dreptul sa cunosc aceste limite atunci cind imi negociez salariul #-o. In concluzie, ochii mari :O la ce scrie in fisa postului si la ce scrie in fisa de evaluare versus standardul ocupational. Acest lucru are impact si asupra art. 40 din CCM in ceea ce priveste incadrarea personalului cu studii superioare si celelalte drepturi care decurg de aici. Imi cer scuze pentru expunerea neprofesionala insa asta e situatia cu IT-ul in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim voinicdan voinicdan Se aude ca de la 01.01.2007 salariul minim pe economie va fi de 440 lei pt cei cu studii medii si de 880 lei pt cei cu studii superioare , e adevarat ! imi ... (vezi toată discuția)
Salarii / ianuarie 2011 florentina_2010 florentina_2010 Poate ma ajuta cineva in privinta stabilirii salariilor pe luna ianuarie 2011.Se apropie data cand trebuie sa platim salariile pe ianuarie, insa nu stim ce ... (vezi toată discuția)
Grila de salarizare miki.mihaela2006 miki.mihaela2006 Grila de salarizare cuprinde salariile tarifare de incadrare din statele de plata sau sunt cele la care se aplica coeficientii minimi de ierarhizare plus ... (vezi toată discuția)