Buna. Am primit de la angajator o prima de nastere echivalenta cu salariul meu net, si nu cu salariul mediu pe unitate (care e mult mai mare decat salariul meu). Este legal acest lucru? Pot face ceva sa imi recuperez diferenta de bani?
Multumesc.
Puteti face cererea dar daca nu va acorda diferenta pe cale amiabila nu mai puteti actiona in instanta pentru ca acest drept este un ajutor,conform contractului colectiv de munca , si termenul de prescriere este de 6 luni de la deschiderea dreptului (de la nasterea copilului ) .
Totusi avand in vedere ca sunt drepturi de natura salariala nu credeti ca termenul de prescriere ar trebui sa fie de 3 ani? Din cate stiu eu CM se intregeste cu CCMN iar plata unui salariu mediu pe unitate mamei este tot drept de natura salariala. Astept si parerile persoanelor specializate in domeniu.
drepturile salariile se pot cere in instanta in termen de 3 anmi de zile ...la fel si in cazul acestui salariu.
in termen de 6 luni se poate face cerere de chemare a angajatorului in judecata de catre sindicat daca nu se respecta c.c.m. sau a unor clauze a acestuia in caz contrar rezultand ca acest drept nu ar mai putea fii solicitat intrucat termenul de 6 luni este de la intrarea in vigoare a C.C.M. -ului...:-/