avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima de nastere acordata de angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima de nastere acordata de angajator

Buna. Am primit de la angajator o prima de nastere echivalenta cu salariul meu net, si nu cu salariul mediu pe unitate (care e mult mai mare decat salariul meu). Este legal acest lucru? Pot face ceva sa imi recuperez diferenta de bani?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: zzenovia , utilizator 13:05, 24 Martie 2010
daca s-ar tine cont de art.11, art. 238, art 40(2) lit. c) un C.I.M. ar trebui sa contina, in scris, toate clauzele... pentru a nu mai da posibilitatea la interpretarii...
Da si daca n-am trai in Romania si ar fi si fonduri si ar fi si legile mai clare , nu elaborate pentru a fi interpretate diferit .
Da si daca n-am trai in Romania si ar fi si fonduri si ar fi si legile mai clare

Daca nu ati trai in Romania nu v-ar mai interesa fondurile si legile.
Revenind la discutie, este greu sa te faci inteles atata timp cat interlocutorul nu accepta sa fie contrazis.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Nu cred ca o sa am sanse de reusita daca este loc de interpretari, mai ales ca la noi se interpreteaza in defavoarea angajatului. Macar la urmatorul copil stiu ce drepturi am.
Mai am o intrebare, care nu e legata de subiectul acesta. Mi-au spus ca OUG 158/2005 s-a modificat anul acesta in februarie, referitor la baza de calcul pentru concediile medicale. As vrea sa stiu daca este adevarat.
Multumesc.
Deocamdata este doar un proiect de act normativ , prin care nu se modifica baza de calcul ci doar modalitatea de acordare a cm si faptul ca se vor plati 7 zile din fondul de salarii al angajatorului si nu 5 zile cum este acum .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere copil 2 ani pentru mama, sotul fara cm gabrielamaria gabrielamaria Buna ziua, am revenit luna trecuta la serviciu dupa CCC de 2 ani. O ruda mi-a spus ca ar tb sa primesc cateva drepturi finanaciare. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Salariu suplimentar pt nasetre elenabad elenabad buna ziua va rog daca ma puteti ajuta intr-o problema pe care as vrea sa o stapanesc bine inainte de a ma adresa angajatorului in cat timp se prescrie ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nastere ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca se impoziteaza si se retin toate cotizatiile la salarul mediu pe unitate pt. nastrea copilului ( conform art. 51, litera ... (vezi toată discuția)