avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Liberté, égalité, fraternité ?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Liberté, égalité, fraternité ?

De ce oare o femeie, să o numim Dulcineea, care afirmă că în, să zicem, 10 ani a făcut sex cu 50 de bărbaţi este, în cel mai bun caz, dispreţuită (nu numai de bărbaţi ci chiar mai mult de către femei) iar un bărbat, să-l numim Dulcineeus, care face afirmaţia că în acelaşi interval de timp a făcut sex cu 50 de femei este în cel mai rău caz foarte uşor criticat că este cam … neserios ?
Dacă are farmec atât bărbaţii cât şi femeile o să-l critice foarte, foarte, foarte uşor şi cu un zâmbet în colţul buzelor insă orice critică îşi va pierde puterea în faţa faptului că Dulcineus este admirat, invidiat dar nu dispreţuit.
De ce oare in vreme ce căsătoria Dulcineei cu un individ mai modest din unghiul de vedere al vietii sexuale ar fi privită ca o fraiereală pentru “bietul dobitoc” care “s-a pricopsit" cu “poama aia”, căsătoria lui Dulcineeus cu cu o partenera mai modesta sexual ar fi privită ca o mare victorie pentru doamna Dulcineeus care “i-a pus căpăstrul armăsarului”?
Cu alte cuvinte, de ce oare în primul caz lumea crede că nefericitul soţ s-a ales cu o gloabă răpciugoasă în vreme ce în al doilea caz toată lumea admiră priceperea prin care a fost "imblanzit si supus" celebrul armăsar de rasă pură?
Afecteaza mentalitatea aceasta relatiile femei-barbati care ar trebuie (teoretic) sa se afle sub imperiul celebrului motto al Revolutiei "Liberté, égalité, fraternité" ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:23, 1 Aprilie 2010
Având în vedere că românii mai mult vorbesc despre sex decât îl execută ...
îmi aduc aminte de un banc ...

Ce preferi mai mult?
Să împarţi o prăjitură cu mai mulţi (multe) sau să mănânci un rahat de unul singur?

De gustibus ...

Alberto Kurtyan
albertokurtyan a scris:

Având în vedere că românii mai mult vorbesc despre sex decât îl execută ...
îmi aduc aminte de un banc ...

Ce preferi mai mult?
Să împarţi o prăjitură cu mai mulţi (multe) sau să mănânci un rahat de unul singur?

De gustibus ...

Alberto Kurtyan

Alberto, ideea era sa stabilim impreuna daca mentalitatea aceasta (barbatul e poligam de la natura iar femeia trebuie sa i se supuna) ne afecteaza relatiile cu persoanele de celalalt sex.

@ trope_doi

Dulcineeus e “admirat”? Hm… Stiind ca femeile prefera “cu prezervativ” Dulcineea e mai demna de incredere decat Dulcineeus… Un barbat care-si schimba partenere mai des decat isi schimba ciorapi… ar putea fi… pericol public si mai putin demn de incredere… Daca o femeie il va prefera ca sot nu stiu cat ar fi de invidiata… Si-ar schimba el “naravul”? Probabil cand incepe sa dea rateuri… si atunci va deveni nervos, frustrat si… probabil, betiv (in cel mai bun caz).


Ihim. Dulcineea e mai de incredere ... dada ... poate ca este, insa nu asta conteaza aici ci faptul ca nimeni nu are incredere in ea. Deloc. Dulcineeus e privit ca fiind muuuuult mai de incredere. Are vreo importanta ca, de principiu, sunt de aceeasi parere cu tine ? Nope! Ceilalti sunt mai multi, iar in cazul acesta legat de incredere "size does matter" ...
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
@albertokurtyan,
Despre care romani scrieti? Sau: dv de unde stiti cu atata certitudine ca romanii mai mult discuta despre sex decat practica? A face sex e in regula, dar si a vorbi despre sex este in regula – poate unii nu stiu prea multe si vor sa invete, dar le e jena sa intrebe si le cu mult mai jena sa practice. :D

Prajitura sau nu, ideea e ca mentalitatea unora strica la ten.
Cat despre… daca afecteaza mentalitatea descrisa de initiatorul subiectului relatiile dintre femei si barbati…? Cred ca – la nivel global – oamenii se impart 40% la 40% - unii dispretuiesc pe Dulcineea, altii pe Dulcineeus… 19% sunt cei in cauza (cei cu parteneri multipli si indiferenti la ipocrizia societatii in care traiesc) si din cei carora putin le pasa cum traiesc altii si de ce o fac… Pe acestia nu ii afecteaza o asemenea mentalitate deoarece nu o “poseda” si nu o inteleg… Iar 1% ii dispretuiesc si pe Dulcineea si pe Dulcineeus. Nu e statistica – s-a vrut un exemplu de “pondere”.

Cred ca ii afecteaza pe aceia care nu suporta… concurenta, pe aceia care doresc ceea ce au altii si nu indraznesc sa obtina…

Apoi, daca ma gandesc mai bine… 50 de parteneri in 10 ani nici nu e asa mult… pentru cineva care nu-si doreste o relatie asa-numita “stabila”. Oamenii, cred, se plictisesc mai adesea de partener, nu de a face sex – la un moment dat ajungi sa stii inainte de a incepe cat va dura, ce vei auzi si ce va urma… :"> Cei aflati in relatii “stabile” e corect: au parte de mai putin sex si – prea adesea – de mai “proasta calitate” – si de prajituri te saturi la un moment dat (daca nu le mai schimbi).

Ceea ce am scris este filosofie care incape intr-o nuca – si acolo trebuie sa ramana.

@u.b.i.k.
Nimeni nu are incredere in Dulcineea?! Dar cel despre care gura lumii ar vorbi ca s-a ales cu o gloaba rapciuguoasa? Ii pasa acestuia ce zice gura lumii?! Poate ca ii pasa, dar de ce nu ar avea incredere in cea pe care a ales sa o… “salveze de la pierzanie” oferindu-i exact ceea ce-si dorea aceasta… si nu stia unde gaseste? Privind astfel nu ar deveni acesta un “erou crestin”? Exagerez, evident, dar chestiunea despre incredere ramane valabila: daca el are incredere in cea pe care a ales-o de sotie nu prea mai conteaza ce zice gura lumii. Dar, de aici, se poate aluneca pe o… alta panta!
De exemplu, tipul casatorit cu “poama aia” va deveni foarte interesant pentru alte femei: “Oare ce a descoperit tipa asta de s-a oprit tocmai la asta?” Si, atunci Dulcineeus – cat de armasar ar fi el – ar cam ajunge pe locul doi – curiozitatea feminina orientandu-se spre ceva mai… concret. E posibil ca cel cu “poama” sa poata oferi tandrete, romantism, siguranta – ca despre armasar se stie: ofera numai sex. In asemenea caz s-ar cam uita “dispretul” fatza de "poama" (si s-ar cauta apropierea de ea, pt a afla despre acel "ceva" ) deoarece curiozitatea e mai mare…
Zic si eu…
Foarte interesanta discutia si mai ales provocatoare. Mai astept pana ma pronunt (daca o voi face).

Singurul aspect pe care-l abordez e denumirea topicului: liberte, egalite, fraternite. Intre barbat si femeie e greu de gasit o relatie de fraternitate (ma rog, in abordarea descrisa de autorul topicului) iar intre barbat si femeie nu poate fi vorba de egalitate: cei doi sunt diferiti (si e bine ca e asa).

Asa ca libertatea este locul in care cei doi trebuie tratati la fel: de legile statului si de perceptele morale sau religioase.
Egalitate in drepturi, @Iulian Manea. Daca el are “liber” (dreptul) , de la cei care formeaza societatea, sa schimbe partenerele in functie de culoarea cravatei ea de ce n-ar avea “liber” sa schimbe partenerii in functie de culoarea pantofilor?
Asadar, egalitate si libertate sunt cam… dificil de separat in acest caz. Hm… in chestiunea cu numarul partenerilor multipli s-ar putea ca femeia sa fie mai… egala decat barbatul. Chiar daca are si el dreptul la acelasi numar, sa nu poata atinge numarul…
Cat despre fraternitate… Cum sa nu poata fraterniza barbatii si femeile? Pai, tocmai, o fac: cei care dispretuiesc (fie femei, fie barbati) fraternizeaza iar cei care sunt liberi de inhibitii fraternizeaza, la randul lor… (unii impotriva celorlati - unii “sa atace”, ceilalti “sa se apere” ).
Sau nu...? :sorry:
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
trope_doi, utilizator

Alte discuții în legătură

Sexul si divortul rickylaura rickylaura Un prieten a divortat de curind dupa o casnicie de 8 ani cu 2 copii. Sotia a divortat pentru ca: el statea prea mult la calculator, nu o ajuta in casa, vorbea ... (vezi toată discuția)
Barbatul avocat Vlad si Minea Associates Vlad si Minea Associates Da. Stiu! Titlul suna ciudat. Nu suntem obisnuiti sa alaturam titulaturii unei profesii referirea la sexul masculin; dar daca totusi o facem propun sa ... (vezi toată discuția)