avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Liberté, égalité, fraternité ?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Liberté, égalité, fraternité ?

De ce oare o femeie, să o numim Dulcineea, care afirmă că în, să zicem, 10 ani a făcut sex cu 50 de bărbaţi este, în cel mai bun caz, dispreţuită (nu numai de bărbaţi ci chiar mai mult de către femei) iar un bărbat, să-l numim Dulcineeus, care face afirmaţia că în acelaşi interval de timp a făcut sex cu 50 de femei este în cel mai rău caz foarte uşor criticat că este cam … neserios ?
Dacă are farmec atât bărbaţii cât şi femeile o să-l critice foarte, foarte, foarte uşor şi cu un zâmbet în colţul buzelor insă orice critică îşi va pierde puterea în faţa faptului că Dulcineus este admirat, invidiat dar nu dispreţuit.
De ce oare in vreme ce căsătoria Dulcineei cu un individ mai modest din unghiul de vedere al vietii sexuale ar fi privită ca o fraiereală pentru “bietul dobitoc” care “s-a pricopsit" cu “poama aia”, căsătoria lui Dulcineeus cu cu o partenera mai modesta sexual ar fi privită ca o mare victorie pentru doamna Dulcineeus care “i-a pus căpăstrul armăsarului”?
Cu alte cuvinte, de ce oare în primul caz lumea crede că nefericitul soţ s-a ales cu o gloabă răpciugoasă în vreme ce în al doilea caz toată lumea admiră priceperea prin care a fost "imblanzit si supus" celebrul armăsar de rasă pură?
Afecteaza mentalitatea aceasta relatiile femei-barbati care ar trebuie (teoretic) sa se afle sub imperiul celebrului motto al Revolutiei "Liberté, égalité, fraternité" ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:23, 1 Aprilie 2010
Din pacate, mi-am pierdut placerea pentru filosofie si apetenta de eseistica odata cu iesirea din facultate...
Oricum, sa ii tratam egal, de acord, sa ii tratam idendi, nu! :D
Exista diferente intre cum isi abordeaza un barbat si cum isi abordeaza o femeie sexualitatea si e si normal.
Sexualitatea femeii cred ca tina mai mult de alte nevoi decat pur fizice, pe cand barbatul e clar fizic doritor mai mult.
Multe lucruri n-am inteles aici... cum adica daca ne afecteaza? Ar trebui sa ne afecteze, ca altfel nu am vedea realitatea: femeile si barbatii fac sex diferit, din motivatii diferite.
Spun cu bucurie ca pe mine nu ma vor durea ovarele din lipsa de sex, poate doar inimioara! :)) Nu de inimioara sotului m-as ingrijora insa... :(( in lipsa lui de sex.

Despre Dulcineus si Dulcineea nu ma pot pronunta in sensul felicitarii lor sau aruncarii cu pietre, ca nu cunosc in primul rand de ce procedeaza asa; nu conteaza ce faci decat in context, ca altfel tratam similar si criminalul cu intentie, si pe cel care se apara.
Eu nu cunosc oameni care sa fi avut 50 de parteneri/partenere, asa incat la ambii imi pare o problema de abordare a vietii; insa, repet, depinde.
Cine si cum ar arunca in ei cu pietre, nu stiu. Dar nu inteleg daca acei parteneri sunt in adulter sau inainte de casatorie. Si ce mama naibii au facut ambii cu partenerii aia 50 (sex prin telefon?) de nu isi pot educa sotii in arta sexului? Ca n-au invatat nimic?
Eu cred ca sexul se invata, ca de aia mai suntem interesati si la 30, 45 de ani de sex, ca e altfel ca la 20 cand nu stiam si trebuia sa atingem cu mana mereu ca pentru prima data, stangaci.
Asta cu modestia sexuala a partenerului... imi pare rau, nu o inghit. Ce modestie? Unde e modest partenerul, la subbrat? Intre degetele mainii?
Sexul se face cum vrei, cu ce vrei si diametrul degetului mic nu mai are vreo relevanta cu privire la calitatea sexului cu partenerul.
Depinde insa cta esti de interesat de asta, cat vrei sa iti placa sexul cu partenerul... Ca nu faci pe stanga sau pe spate, e deja irelevant.
Deci asta eu n-o inghit si orice om poate face sex de calitate cu partenerul lui daca e interesat si daca cei doi (sau 3 sau 5) au o buna comunicare in ce le place, nu le place si unde ar mai trebui lucrat.
Minciuna reciproca hollywoodiana "Vai, iubitule/iubito, ce bine a fost!" nu ajuta la o imbunatatire a vietii sexuale.
Asa incat, daca Dulcineea si Dulcineus nu pot avea o viata sexuala buna cu partenerul ales, au o mare parte din vina, poate chiar mai mare decat partenerul.
Iacata in ce consta egalitatea de tratament: sunt la fel de fraieri si de dat cu poetre in ei! :P Si atunci m-as gandi ca fuga de la 1 la 2 la 50 de parteneri a fost o fuga de stabilitate, o incapacitate de relationare, comunicare etc.
Egal pentru amandoi, nu vad diferenta.
Dar... nu cunosc circumstantele... :(

Cat despre evolutia din ultimii 2000 de ani, eu cred ca exista, este foarte mare si, din pacate, impotriva sexului tare. B-) Nasol, nu mi-as dori sa fiu in papucii lor azi, poate acum cateva sute de ani...
Dar sa am nevoie de acceptul nevestei sa ma racoresc... nasol! :(( Sa trebuiasca sa sterg praful pentru asta, sa fac piata, sa duc gunoiul, ca altfel se supara si stim ca daca e suparata bye-bye sex!... :sorry: nasol!
"Si cu mine cum ramane? Ca eu ma simt rau fizic si psihic, ca si eu am hormoni si chiar daca ai mei nu ma fac sa plang, bine nu-mi e!" X-(
E nedrept sa-i spui unui batbat sa-si tina testosteronul in frau, cand tu ai tot mai multa libertate sa iti manifesti progesteronul! =D>
Pe de alta parte, o fi la fel de nedrept sa ti se spuna fufa ca te-ai culcat cu 50 de barbati, pe cand el e aplaudat!
Dar aici e o diferenta de tratament si mentalitate a sexelor, manifestata in esenta prin egalitate: ambii sunt dezavantajati de ceva, numai ca in situatii diferite!

Cred ca sloganul ar trebui sa fie Libertate, egalitate, sexualitate! :-/ Ca sa ne iubim si minoritatile sexuale, discriminate din nou impotriva barbatului homosexual care mananca mai multa bataie pe strazile din Romania decat orice lesbiana.
Din pacate! :(
AVLIL a scris:

Cred ca sloganul ar trebui sa fie Libertate, egalitate, sexualitate! :-/ Ca sa ne iubim si minoritatile sexuale, discriminate din nou impotriva barbatului homosexual care mananca mai multa bataie pe strazile din Romania decat orice lesbiana.
Din pacate! :(

Nasol de el/ei... insa ... hmmmm mi-a venit o ideee (nu cum sa-i scap de cotonogeala pe bietii minoritari ci ... alta) ...

... legata de injuratura cu continut sexual, cunoscuta in toate limbile, in toate culturile, omniprezenta, cea care da farmec hip-hop-ului si ne ajuta sa ne usuram sufleteste dupa ce ... bip-bip-bip-bip -ul ala a intrat cu Mertzanul ala de bip-bip-bip in fata noastra fara sa semnalizeze ... injuratura cu continut sexual adica insasi esenta injuraturii (incercati numai sa injurati fara nici un fel de referire la sex sa vedeti ce iese :rofl: ).
Mirarea mea perfida in acest caz este legata de intrebarea urmatoare: De ce exista injuratura cu continut sexual ? Ce este lucrul acela din ea care jigneste atat barbatii cat si femeile, atat pe activii sexual cat si pe cei pasivi ?

u.b.i.k. a scris:

. De ce exista injuratura cu continut sexual ? Ce este lucrul acela din ea care jigneste atat barbatii cat si femeile, atat pe activii sexual cat si pe cei pasivi ?

Probabil din cauza nevoii de dominare specifica tuturor fiintelor vii .
Dominare care , daca nu se realizeaza prin acceptare sau supunere, se poate realiza prin violenta : initial verbala, apoi fizica .
Iar injuratura este o forma de violenta verbala.
De ce injuratura cea mai suculenta are continut sexual?
Probabil pentru ca sexualitatea este un punct sensibil al fiecarei fiinte si amintind de ea, poate provoca acea reactie de supunere asteptata.
Si ma gindesc ca de regula , ce "dialoguri" am avut eu ocazia sa aud, e formula standard "sa te ..." , dar nu urmeaza o replica de genul " ba eu pe tine ...", de regula urmeaza o deviere de la tema , ca sa zic asa ...
Si daca ar urma replica, ar fi si penibil ca ar semana cu o negociere , deci o forma de intelegere, ori noi vorbim de un conflict
Cred ca cine apuca sa spuna primul, acela domina si il supune pe celalalt , cel putin pentru citeva secunde , cit sa se poata replia pentru un nou "atac".

Ultima modificare: Duminică, 28 Martie 2010
Magda Staicu, Consultant fiscal
Eu am o alta explicatie... cred ca sexul a fost tabu secole si e, intr-o anumita masura, si azi. Si cum nu discutam despre ce-am bip ultima data sau despre culoarea, asimetria sau minunatia organelor genitale, atunci aceste discutii ies la suprafata odata cu alte frustrari.
Asa cum ne amintim si denumiri de animale domestice...
Se pare ca discutiile despre sex nu s-au... demonetizat. Daca toata lumea ar discuta despre ultima pozitie la moda in materie de sex etc., eu cred ca bipurile s-ar transforma in formule matematice... :))
Si-o sa auzim pe strada "Bai pierpatrat ce esti!"
Oamenii injura pentru ca asa au auzit la altii… Ca orice, si injuraturile se invata. Auzindu-le prea des aproape ca intra in vocabular si “scapa” – uneori – chiar fara sa vrei… intr-o stare de maxima tensiune nervoasa indusa de nemultumire.
Oamenii mai injura deoarece stiu ca astfel il pot jigni pe celalalt – iar cand celalalt e sensibil injuratura isi atinge scopul: ii strica omului ziua, il intristeaza.
Prin injuratura se poate descarca o tensiune nervoasa…
Oamenii au ajuns sa injure din orice motiv – chiar si atunci cand nu isi pot lega sireturile la pantofi…
De ce injura cu referiri la organele sexuale? Poate pentru ca o asemenea injuratura “loveste” cel mai profund… in ideea ca injuri pe cineva… despre “bag” - daca e barbat se enerveaza imaginandu-si pederastia (sau homosexualitatea) iar daca e femeie, de regula, se asociaza “bag” cu “gura” - considerandu-se ca acest gest este umilitor…
Apoi, injuraturile despre mama - si acestea jignesc: pe unii ii loveste rau o asemenea injuratura poate pentru ca si-au pierdut mama in frageda copilarie si i-au simtit lipsa o viata; pe altii ii enerveaza (jigneste) pentru ca isi considera mama sfanta si o respecta cu toata fiinta…

Cred ca motivul pentru care se injura cu referiri sexuale nu este “dominarea”… mai degraba ma gandesc la provocarea unei dureri sufletesti celui injurat - durere care il zapaceste si modaliatea de a manifesta durerea in conflict este furia - de regula oarba… ceea ce provoaca o veritabila satisfactie celui care a injurat.

Alte discuții în legătură

Sexul si divortul rickylaura rickylaura Un prieten a divortat de curind dupa o casnicie de 8 ani cu 2 copii. Sotia a divortat pentru ca: el statea prea mult la calculator, nu o ajuta in casa, vorbea ... (vezi toată discuția)
Barbatul avocat Vlad si Minea Associates Vlad si Minea Associates Da. Stiu! Titlul suna ciudat. Nu suntem obisnuiti sa alaturam titulaturii unei profesii referirea la sexul masculin; dar daca totusi o facem propun sa ... (vezi toată discuția)