avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Liberté, égalité, fraternité ?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Liberté, égalité, fraternité ?

De ce oare o femeie, să o numim Dulcineea, care afirmă că în, să zicem, 10 ani a făcut sex cu 50 de bărbaţi este, în cel mai bun caz, dispreţuită (nu numai de bărbaţi ci chiar mai mult de către femei) iar un bărbat, să-l numim Dulcineeus, care face afirmaţia că în acelaşi interval de timp a făcut sex cu 50 de femei este în cel mai rău caz foarte uşor criticat că este cam … neserios ?
Dacă are farmec atât bărbaţii cât şi femeile o să-l critice foarte, foarte, foarte uşor şi cu un zâmbet în colţul buzelor insă orice critică îşi va pierde puterea în faţa faptului că Dulcineus este admirat, invidiat dar nu dispreţuit.
De ce oare in vreme ce căsătoria Dulcineei cu un individ mai modest din unghiul de vedere al vietii sexuale ar fi privită ca o fraiereală pentru “bietul dobitoc” care “s-a pricopsit" cu “poama aia”, căsătoria lui Dulcineeus cu cu o partenera mai modesta sexual ar fi privită ca o mare victorie pentru doamna Dulcineeus care “i-a pus căpăstrul armăsarului”?
Cu alte cuvinte, de ce oare în primul caz lumea crede că nefericitul soţ s-a ales cu o gloabă răpciugoasă în vreme ce în al doilea caz toată lumea admiră priceperea prin care a fost "imblanzit si supus" celebrul armăsar de rasă pură?
Afecteaza mentalitatea aceasta relatiile femei-barbati care ar trebuie (teoretic) sa se afle sub imperiul celebrului motto al Revolutiei "Liberté, égalité, fraternité" ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:23, 1 Aprilie 2010
trope_doi a scris:

Egalitate in drepturi, @Iulian Manea. [...]


A fi la fel de liberi, barbatul si femeia, include egalitatea in drepturi.

Ziceam ca cei doi nu pot fi egali pentru ca, de exemplu (cred ca mai sunt si altele) organele sexuale ale celor doi sunt diferite, dar complementare, si numai asa pot procrea.
Nu-nu-nu… Aceasta discutie nu este despre sex, pur si simplu… Discutia este despre mentalitatea unora si altora privind libertatea sexuala - printre altele. Iar libertatea sexuala nu cred ca trebuie raportata strict la organe.

Intrebarea initiala este:
Afecteaza mentalitatea aceasta (a se citi subiectul de la care s-a pornit) relatiile femei-barbati care ar trebui (teoretic) sa se afle sub imperiul celebrului motto al Revolutiei "Liberté, égalité, fraternité" ?
Egalitatea sexelor .... hehehe ... O intrebare: Ce este virtutea in materia aceasta atat de ... hmmmm ... interesanta ... a sexualitatii ?
Etimologia substantivului virtute provine din latinescul virtus (vir, adica barbat), avand aceeasi origine cu “viril” al carui sens primar este insa mult mai usor de intuit pentru ca acesta din urma, mult prea fudul, a omis sa-si schimbe masca in timpul balului. Pentru romani virtutea putea fi numai barbatie, masculinitate in stare pura iar vir-tutea era fara discutie legata de sexualitatea activa. De la romani am mostenit acest suparator cliseu in care sexualitatea activa e o virtute iar cea pasiva o josnicie (Vezi pentru mai multe amanunte "Sexul si spaima" Pascal Quignard Ed. Univers Bucuresti 2000).
In aceasta imagine a societatii se poate observa ca masculul alfa e virtuos (poate chiar virtuoz, he-he-he) iar femeia pe care o violeaza e josnica (nota bene! Lucretia se sinucide pentru ca a fost violata de Sextus). Nu mai prea este loc aici pentru libertate sexuala decat in ceea ce-l priveste pe Sextus. Sextus e liber sa faca ce doreste cu "fascinus-ul" insa Lucretia nu e deloc la fel de libera. In aceasta ordine, patricianul roman suparat arata cu degetul catre cel/cea care-l suparase si-i striga acestuia/acesteia: “Te irrumo!” ori “Te pedico!”, expresii a caror traducere am sa o omit pentru ca n-am chef sa fiu banat.
Pare ca nimic nu s-a schimbat in ultimii 2000 de ani in aceasta lume in care chiar si femeile, care din cauza “constrangerilor” biologice sunt capabile doar de sexualitatea zisa pasiva, (sa ma ierte cele care sunt mai active decat asa-zisii activi) par sa valorizeze exclusiv o atitudine pe care am sa o numesc “macho-ista” atitudine care tine exclusiv de asa-zisa sexualitate activa "a la Sextus" si pe care am sa o definesc ca fiind atitudinea prin care nu numai ca iti impui vointa impotriva vointei partenerilor sexuali ci, mai mult chiar, ignori ca partenerii sexuali ar putea sa aiba o vointa proprie si eventual dorinte.
Este oare Sextus, violatorul, un virtuos ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Martie 2010
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Nu-mi iese shmecheria cu “citatul” asa ca procedez la “copy-paste”...

@u.b.i.k. a scris:
Pare ca nimic nu s-a schimbat in ultimii 2000 de ani in aceasta lume in care chiar si femeile, care din cauza “constrangerilor” biologice sunt capabile doar de sexualitatea zisa pasiva, […] par sa valorizeze exclusiv o atitudine pe care am sa o numesc “macho-ista” atitudine care tine exclusiv de asa-zisa sexualitate activa "a la Sextus" si pe care am sa o definesc ca fiind atitudinea prin care nu numai ca iti impui vointa impotriva vointei partenerilor sexuali ci, mai mult chiar, ignori ca partenerii sexuali ar putea sa aiba o vointa proprie si eventual dorinte.

Nu prea inteleg… Sa-mi fie cu iertare… :"> Ce legatura este intre atitudinea “macho-ista” a unor femei si “sexualitatea activa a lui Sextus”? Adica, aceste femei isi impun vointa impotriva vointei partenerilor sexuali? Ca nu le intereseaza ce dorinte ar putea avea acestia este o alta chestiune… pe care o pot intelege.
u.b.i.k. a scris:

[...]
Alberto, ideea era sa stabilim impreuna daca mentalitatea aceasta (barbatul e poligam de la natura iar femeia trebuie sa i se supuna) ne afecteaza relatiile cu persoanele de celalalt sex.
[...]


La asta ma refeream:
Iulian Manea a scris:

[...]
Asa ca libertatea este locul in care cei doi trebuie tratati la fel: de legile statului si de perceptele morale sau religioase.


Daca legile au fost modificate in sensul libertatii si a statului de drept, adica un cetatean, indiferent ca este barbat sau femeie, este tratat la fel, femeile n-au mai putut fi la cheremul barbatilor atat de mult cat si-ar fi dorit acestia.

Celelalte legi, morale sau de natura religioasa, care determina comportamentul fiecaruia dintre noi se vor schimba si ele sau vor fi mai ingaduitoare.

E un drum lung, dar care merita parcurs. Din pacate, uneori o viata nu e de ajuns...

Alte discuții în legătură

Sexul si divortul rickylaura rickylaura Un prieten a divortat de curind dupa o casnicie de 8 ani cu 2 copii. Sotia a divortat pentru ca: el statea prea mult la calculator, nu o ajuta in casa, vorbea ... (vezi toată discuția)
Barbatul avocat Vlad si Minea Associates Vlad si Minea Associates Da. Stiu! Titlul suna ciudat. Nu suntem obisnuiti sa alaturam titulaturii unei profesii referirea la sexul masculin; dar daca totusi o facem propun sa ... (vezi toată discuția)