@Sparda,
Daca dv aveati grija sa va achiati cotele lunare la timp nu aveati penalizari deloc.
Daca s-a facut o greseala prin faptul ca a aparut pe lista o suma mai mica cu 1000 lei fata de cea care trebuia sa o platiti, acum s-a indreptat greseala. Conform legii o eroare in evidenta contabila se corecteaza in termen de 30 de zile de la data constatarii. Acum au constatat cei din conducerea asociatiei, cenzorul, presedintele, noul administrator sau s-a constatat in cadrul unei expertize financiare ca s-a gresit atunci, iar acum s-a corectat.
Greselile in evidenta contabila se corecteaza, nu se plateasc de cei care le-au facut. Dar acestia pot fi sanctionati administrativ in functie de gravitatea greselilor.
Ce vreau eu sa spun este faptul. Ca la cei 1600 ron restanta din care mi-sau scazut 1000 ron, am intrebat Administratorul pentru ce au fost scazuti acei bani? Si a raspuns : " Pentru reparatiile terasei care nu s-au facut { si acum imi ploua in casa} iar acum dupa doi ani mi-au pus din nou cei 1000 ron plus inca 1000 ron penalizari la cei 1000 adica 2000 ron. Spunandu-mi ca nu am chitanta pentru cei 1000 ron care au fost scazuti acum doi ani, vreau sa mentionez ca atunci cand mi-sa scazut mie au mai scazut la mai multe persoane din bloc, sume considerabile si acum, neaga ca ar mai fi scazut la cineva. Ei m-au adus in situatia asta cosider eu in mod deliberat, fiind in imposibilitatea de a plati asemenea suma avand un venit de 459 ron lunar. Consider ca fiind in imposibilitatea de a achita o suma asa mare, sa imi ia casa si sa o vanda la licitatie. Mai este o problema acum cativa ani am fost plecata din Bucuresti am facut cerere sa ma scoata de la intretinere pe un termen nedeterminat, am ajuns mai repede decat era preconizat, si cand m-am uitat pe lista eram trecuta cu 2 persoane...... desi nu locuia nimeni, altadata am am achitat din suma restanta jumatate din ei, si imediat au gasit motiv cum ca: Au stat la mine 3 fete. citez " Asa i-au spus unul din vecini", am cerut recalculare dar nu sa rezolvat nici pana in ziua de astazi. Unei vecine i-au scazut 5000 ron pentru ca penalizarile erau mai mari decat suma ei restanta, este o vecina cu restanta foarte mare.
In raport de situatia care rezulta ca nu se poate rezolva amiabil,in final posibil ca solutionarea sa fie dispusa de instanta de judecata,care va dispune expertiza financiar contabila,unde ve-ti avea dreptul sa precizati obiective si sa va expuneti si sa va probati punctul de vedere
Penalizarile in acest bloc sunt de 0,10 la suta
Procentul pentru calcularea penalizarilor, conform legii, este de maxim 0,2% pe zi, asa ca din acest punct de vedere in asociatia dv daca se aplica un procent de 0,1% este legal.