salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Potrivit codului penal, complicele este persoana care,cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod, la savarsirea unei "fapte prevazute de legea penala".
Hristos a inviat!
Urmaresc de ceva vreme subiectul "Admitere in magistratura 2010" si l-am urmarit apoi si pe acesta. In afara de faptul ca sunt de admirat si de felicitat cei care au promovat acest examen, impreuna cu voi cei care ati postat pe ambele subiecte impartasind din experienta voastra de examen si de invatat, ati contribuit la decizia mea de a ma alatura aspirantilor la un post de magistrat. Desi am 9 ani vechime, sunt o debutanta in sustinerea acestui examen si sfaturile voastre mi-au fost de mare ajutor in abordarea stilului de invatat, motiv pentru care va multumesc foarte mult.
Celor aflati in situatia mea, care inca nu si-au procurat toate cartile, vreau sa le spun ca Editura Universul Juridic are pana pe 4 mai reduceri de 20% la cateva carti. Mi-am comandat Partea Generala a Procedurii Penale de Neagu I., ed. 2010, cu 80 lei (in loc de 100 lei), Contractele lui Deak cu 40 lei (in loc de 50 lei) si am rezervat Codul de proc. pen. comentat de Neagu si Damaschin, ed. 2010.
Intrucat abia am terminat civilul general si am inceput penalul general, deocamdata nu pot fi un partener de discutie, dar peste ceva timp sper sa se schimbe acest aspect. Pana atunci va urez foarte mult spor la invatat si sper sa va ajung din urma!
Multumesc pentru urari!
Carte de spete pe partea asta de civil inca nu mi-am procurat, dar sa speram ca voi face face discutiilor.
Si voi incepe eu una referitor la actiunea in revendicare mobiliara pe proprietate privata. Invat dupa Beleiu ed.XI si este o contradictie in carte. E prevazuta si ca actiune imprescriptibila exctinctiv si ca ca actiune prescriptibila exctinctiv. Cred ca e corecta doar a doua varianta.