avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
ENGFULL a scris:

buna tuturor!
spor la studiu !
nu este ceruta conditia continuitatii vechimii .......
important este ca in total sa ai 5 ani vechime
eu am avut intreuperi / crestere copil si somaj tehnic si .... acum fac motivari la sentinte

. Nu ai uitat forumul. =D> Si noi facem pauza la studiu :(( speram sa putem spune acelasi lucru dupa examen. Cum e lucrul?
carmen_miron a scris:

camicris a scris:

:help:
raspunderea minorilor
1. se aplica doar celor care raspund penal si sav o infractiune.
pentru cei care nu rasp pen sau sav doar o fapta prev de legea penala inteleg ca se ia alte masuri de protectie???????

2. se prelungeste doar intern intr-un centru de reeduc sau si intern intr-un institut med-educativ???????

3. in art 110 ind 1 alin2 nu spune nimic de art. 85 anularea suspend, dar Mitrache zice ca se aplica in mod corespunzator??????

4. art. 110 ind 1 alin 4 dispoz alin preced se aplica liberarii cond.ADICA??????
-minorul e lib cond cd implin 18 ani, iar susp sub suprav se poate dispune doar pana la 18 ani
-liber cond se revoca doar pt sav unei noi infr
-in timpul lib cond nu are alte obligatii sau nu i se impun masuri
Ce anume se aplica?

:help:

1 Da. Nu raspund penal. Se ia una din masurile: supraveghere specializata sau plasament.
2 Eu cred ca ambele, din modul cum e formulat art. 106 durata masurilor de la 104 si 105. Astept si alte pareri.
3 nu e nicaieri ai dreptate. Astepatam opinii.
4 si in cazul lib conditionata poate dispune supravegherea minorului dar numai pana implineste 18 ani
poat sa ii stabileasca obligatiile de la 103 al3
daca nu indeplineste cu rea credinta aceste obligatii se revoca lib conditionata.

in art 60 cp spune ca "cei condamnati in timpul minoritatii cand ajung la varsta de 18 ani pot fi eliberati conditionat...." din asta inteleg ca liberarea conditionata poate fi dispusa doar pentru majori.#-o#-o

Cel mai recent tratat de procedura civila al M. Tabarca e din 2008, nu?

Am vazut ca nu apare "recursul" in tratatul lui Boroi, asa ca ma batea gandul sa mai fac niste cheltuieli...
crista76 a scris:

Am vazut ca nu apare "recursul" in tratatul lui Boroi, asa ca ma batea gandul sa mai fac niste cheltuieli...

da, din 2008.este 120 lei.eu am prins acum 1 luna o oferta trasnet pe librarie.net si am luat-o cu 70 lei si fara cheltuieli de exped.:D
camicris a scris:

crista76 a scris:

da, din 2008.este 120 lei.eu am prins acum 1 luna o oferta trasnet pe librarie.net si am luat-o cu 70 lei si fara cheltuieli de exped.:D

am uitat, dar merita sa o cumperi .trateaza materia mai pe intelesul ns.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)