avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
camicris a scris:

www.prolexis.ro
incercati si voi si spuneti-mi si mie daca la voi merge acest site, ca la mine nu mai merge.
si de aici descarcam si eu legislatie gratis:((

Nu mai functioneaza- am observat si eu de ceva timp- chiar era bine realizat site-ul + ca era gratis .
Am incercat si din mozilla firefox si cu clasicul internet explorer dar rezultatul este acelasi - o pagina alba
1 Remiterea de datorie: a) făcută fidejusorului nu liberează pe debitorul principal; b) trebuie să îmbrace forma solemnă a înscrisului autentic; c) este un act juridic unilateral, deoarece nu presupune consimţământul debitorului.

2. În materia uzucapiunii: a) nu poate fi invocată pe cale de excepţie, ci doar pe cale de acţiune; b) posesorul este considerat proprietar de la data împlinirii termenului uzucapiunii; c) justul titlu, în cazul uzucapiunii prescurtate, trebuie dovedit separat de buna-credinţă.

3 În privinţa dobândirii fructelor de către posesorul de bună-credinţă: a) este suficient ca buna-credinţă să existe la data dobândirii lucrului; b) titlul posesorului trebuie să aibă o existenţă reală, nefiind suficient un titlu putativ; c) toate fructele sunt dobândite numai dacă au fost percepute.

4. Repunerea în termenul în care partea trebuia să efectueze actul de procedură: a) poate fi dispusă dacă nu s-a respectat un termen prohibitiv; b) produce aceleaşi efecte ca şi decăderea; c) nu poate fi dispusă din oficiu.

5. Schimbarea domiciliului pârâtului în cursul judecăţii: a) trebuie adusă la cunoştinţa instanţei şi a părţii potrivnice, sub pedeap¬sa neluării ei în seamă; b) are ca efect, în cazul acţiunilor personale, declinarea com¬pe¬tenţei în favoarea instanţei de la noul domiciliu al pârâtului; c) nu trebuie adusă şi la cunoştinţa reclamantului, dacă intervine după prima zi de înfăţişare.

6 În cazul înscrierii în fals: a) este obligatorie suspendarea judecării cauzei şi trimiterea dosarului procurorului, dacă partea indică pe autorul falsului; b) încheierea de trimitere a dosarului către procuror trebuie semnată de părţi; c) după depunerea înscrisului pentru verificare, părţile pot fi reprezentate şi prin mandatari cu procură specială, dacă dovedesc o împiedicare bine întemeiată.
1 a si c
2 c (poate fi invocata si pe cale de exceptie iar posesorul este consid. propr retroactiv)
3 c (buna cred trebuie sa existe in mom fiecarei perceperi ,si un titlu putativ poate fi suficient)
4 a
5 a
6 a sau c :-/
oti a scris:

1 a si c
2 c (poate fi invocata si pe cale de exceptie iar posesorul este consid. propr retroactiv)
3 c (buna cred trebuie sa existe in mom fiecarei perceperi ,si un titlu putativ poate fi suficient)
4 a
5 a
6 a sau c :-/

remiterea de datorie este un contract - e nevoie de consimtamantul debitorului, deci raspuns la 1 e numai a
la 4 se poate dispune repunerea in termen in cazul termenului imperativ si numai la cererea partii interesate - deci raspuns corect c
la 6 e c
6 luni cazierul judidicar si 90 de zile cel fiscal.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)