avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
am zis asta cu niste timp in urma: ca daca nu ma gandesc, raspund x, daca stau si gandesc, voi raspunde y; si raspunsul corect e x!
lumea ma intreaba cum pot fi asa de calm...
Karmina, multam' de raspuns!
sa inteleg ca nu exista 6 luni pregatire inainte de a munci propriu-zis?
magiunel a scris:

SYL, EªTI SIGUR CU ORDONANŢA DE CLASARE- UN ARTICOL NE DAI? ÎN LEGÃTURÃ CU 16, DUPÃ PRIMIREA RTUP CRED CÃ SE POT DA ªI ORDONANŢE DE ÎNCETARE DACÃ NU A FOST PUSÃ ÎN MIªCARE ACŢIUNEA ªI, DE ASEMENEA, SOLUŢII DE NETRIMITERE SE POT DISPUNE ªI PRIN RECHIZITORIU.

da. si prin rechizitoriu se pot da solutii de netrimitere in judecata (SUP, IUP, clasare, disjungere), insa eu ma refeream strict la actul procedural denumit ORDONANTA.
dupa primirea RTUP se pot da si solutii de INCETARE a UP, deoarece aceasta e una din solutiile de netrimitere in judecata.
Art. 262 cpp *ce face parte din Capitolul V/ Trimiterea in judecata*,prevede ca, dupa ce procurroul primeste materialul de urmarire penala, finalizat de organul de cercetare penala, DA ORDONANTA (ALIN.262 PCT.2) prin care claseaza, scoate, inceteaza UP. ori suspenda UP.
prin urmare, din ce inteleg eu, dupa primiterea materialului finalizat de organul de cercetare penala, procurorul nu poate lua prin rezolutie aceste masuri (decat prin ordonanta).

in legatura cu posibilitatea clasarii NUMAI prin ordonanta (in absolut toate cazurile) sunt si eu in dubiu, intrucat nu ma gasit vreun text din CPP sau doctrina, jurisprudenta, care sa ma edifice

:closedtopic:
thomas draga, ma lafai cu o ciocolata ... de data asta din placere ... si urmaresc ce s-a scris astazi. Evident ca n-am terminat de repetat procedura penala, dar de aproape 6 ceasuri de cand nu mai invat ... parca imcepe sa iasa soarele ... fain!
Mi-am facut ordine pe birou si mi se pare incredibil de gol!
Printre questiuni administartive de ultim moment, mi-am amintit cum a inceput odiseea noiembrie, mi-am amintit incordarea, stresul, fractiunile de secunda in care treceam de la o stare la alta, m-am afurisit pentru fiecare minutel pierdut in plus de ce imi programasem, s.a.m.d.
Intre timp, Ayan a crescut, saptamana viitoare face 9 luni. El a fost motivatia si totodata energia mea. Un copil incredibil de cuminte!
Intre timp barbatu-miu s-a lasat de tigari si s-a ras pe cap, cica sa ma obisnuiesc cu infractorii ...
Intre timp, s-au perindat anotimpuri ... am incaruntit ... mi-a cazut parul ... am pus ceva kile ...etc...etc...etc....
Nu vreau sa fiu melodramatica, d a r .... forumul a fost o ocazie excelenta de a cunoaste oameni extraordinari, chiar s-au legat prietenii. Am avut ocazia sa impartasim o sumedenie de probleme. Am fost o echipa, chiar daca suntem pe pozitie de concurenta ... chiar nu conteaza ... m-as bucura la fel de mult pentru oricare dintre voi, chiar daca pentru mine examenul asta ar insemna o plimbarica la capitala.
Am intrat in seara aceasta sa va transmit la modul cel mai cald cu putinta sa va linistiti, sa dati putin timp creierului sa aseze fiecare lucru invatat la laocul lui, sa fiti calmi, sa nu va repeziti, dar mai ales SUS sa aveti inimile si sa nu uitati ca cea mai de pret realizare a noastra este de fapt langa noi, chiar daca in ultimile luni nu am fost ".prezenti". Ah, si inca ceva: suntem acolo unde trebuie sa fim!

Bunul Dumnezeu sa ne vegheze si sa ne indrepte pasii acolo unde este mai bine pentru fiecare dintre noi!
Ultima modificare: Vineri, 19 Noiembrie 2010
doniacris, utilizator
AM ÎNŢELES, SYL, MULŢUMESC. CUM SE ÎMPACÃ 243(2) CU 262.2?

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)