avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1242 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
multumesc, Magiunel, sper sa fie suficient pt procurori. am un pic emotii
Nu te mai intreb ce questii ai gresit, pt ca nu mai are rost. da-i inainte pentru martie daca nu se va putea acum
daca pot sa te ajut cu materiale, ceva, sunt aici!
Ultima modificare: Luni, 22 Noiembrie 2010
ContSters56041, utilizator
N-am dat examenul. M-am uitat peste subiecte, au fost decente. Cu ceva atenţie, se putea trece lejer peste 7. Evident, pe fondul unei pregătiri corespunzătoare. Felicitări celor care au peste 7.

Referitor la grilele de contestat, mă gândesc la grila 1 de la G1: ªtim cu toţii că nedemnitatea produce efecte faţă de copii nedemnului(cu alte cuvinte, nedemnitatea operează faţă de moştenitorii nedemnului, copiii acestuia fiind, evident, moştenitori), în sensul că aceştia nu mai pot veni la moştenire prin reprezentare, ci doar în nume propriu (art. 658 C.civ.) şi mai ştim că nedemnitatea operează în baza legii, efectele specifice ale acesteia neputând fi înlăturate de către cel care lasă moştenirea (cu alte cuvinte, nedemnitatea operează de drept).
Sintetizând, putem afirma că nedemnitatea operează de drept şi faţă de moştenitorii nedemnului, exact aşa cum zice răspunsul "A" la grila cu pricina.
Dacă răspunsul suna la modul "operează de drept şi faţă de toţi moştenitorii nedemnului", atunci treaba stătea altfel.
Evident, e doar un punct de vedere. :coffee:
syl1978 a scris:

multumesc, Magiunel, sper sa fie suficient pt procurori. am un pic emotii
Nu te mai intreb ce questii ai gresit, pt ca nu mai are rost. da-i inainte pentru martie daca nu se va putea acum
daca pot sa te ajut cu materiale, ceva, sunt aici!
MERSI MULT. ªI SPER SÃ INTRI.
mai usor decat in martie si noiembrie trecut
imi cer si eu scuze de intarziere. 7,25 Prahova. Bafta multa tuturor!

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)