Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
..exact asa am gandit si eu grila asta.. si inca sunt convinsa ca am dreptate; astept contestatiile, poate a contestat-o cineva, eu nu am mai contestat nimic, n-am mai avut nervi...
N-am dat examenul. M-am uitat peste subiecte, au fost decente. Cu ceva atenţie, se putea trece lejer peste 7. Evident, pe fondul unei pregătiri corespunzătoare. Felicitări celor care au peste 7.
Referitor la grilele de contestat, mă gândesc la grila 1 de la G1: ªtim cu toţii că nedemnitatea produce efecte faţă de copii nedemnului(cu alte cuvinte, nedemnitatea operează faţă de moştenitorii nedemnului, copiii acestuia fiind, evident, moştenitori), în sensul că aceştia nu mai pot veni la moştenire prin reprezentare, ci doar în nume propriu (art. 658 C.civ.) şi mai ştim că nedemnitatea operează în baza legii, efectele specifice ale acesteia neputând fi înlăturate de către cel care lasă moştenirea (cu alte cuvinte, nedemnitatea operează de drept).
Sintetizând, putem afirma că nedemnitatea operează de drept şi faţă de moştenitorii nedemnului, exact aşa cum zice răspunsul "A" la grila cu pricina.
Dacă răspunsul suna la modul "operează de drept şi faţă de toţi moştenitorii nedemnului", atunci treaba stătea altfel.
Evident, e doar un punct de vedere. :coffee:
pt. ca au renuntat cateva persoane la posturi, atat la jud cat si la proc, i-au luat pe cei cu urmatoarea medie, respectiv 7.10 jud si 7.00 proc... iar jud cu 7.10 au fost 10 persoane
Ce s-a întâmplat în martie de au intrat mai mulţi decât erau postuirle anunţate, au suplimentat posturile? Nu am răbdare să mai citesc, să mă lămuresc singură.